Carlsund utbildningscentrum

På gymnasieskolan Carlsund finns sju olika yrkesprogram och introduktionsprogrammen. Ett yrkesprogram ger dig en yrkesexamen och möjlighet att nå grundläggande behörighet för vidare studier efter gymnasiet.

Om Carlsund utbildningscentrum

På Carlsund studerar cirka 500 elever på våra yrkesprogram och introduktionsprogrammen på gymnasiet. Våra cirka 85 engagerade medarbetare vill hjälpa dig som elev att trivas och nå din fulla potential, kunskap och kompetens.

På Carlsund Utbildningscentrum har vi en nära kontakt med både näringslivet och flera universitet. Du som går här har mycket praktik, vilket betyder att du får in en fot på en eller flera arbetsplatser redan under studietiden! På samtliga program får man möjlighet att driva UF-företag. Efter tre år på ett av våra yrkesprogram kan du gå vidare till jobb direkt eller yrkeshögskola, men du har också möjlighet att få grundläggande behörighet för högskolestudier.

Välkommen att bli en av oss!

Film: Plugga i Motala

I filmen berättar en elev om hur det är att gå på Carlsund.

Elevsystemet IST

Använd elevsystemet IST för sjukanmälan eller för att hitta betyg och din individuella studieplan.

Kontakt Carlsund utbildningscentrum

Telefon

0141-22 56 65

Besöksadress

Carlsund utbildningscentrum
Medevivägen 57
591 50 Motala

Postadress

Carlsund utbildningscentrum
Box 956
591 29 Motala

Rektorer

Fredrik Einvall
Fordons- och transportprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, hotell- och turismprogrammet samt introduktionsprogrammen
Telefon: 0141-22 89 14, 070-172 21 98
E-post: fredrik.einvall@motala.se

Helena Ånstad
Barn- och fritidsprogrammet, industritekniska programmet, försäljnings- och serviceprogrammet (tidigare handelsprogrammet) samt el- och energiprogrammet
Telefon: 0141-22 38 91
E-post: helena.anstad@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej