Dans, kurser på Kulturskolan

Kulturskolan erbjuder olika dansinriktningar för åldrarna 5-19 år. Du kan delta i barndans, dansmix, jazz/modern dans, balett och street.

Lektionerna är 40-45 minuter för de yngre åldrarna och 60-75 minuter för de äldre.

Barndans (5-6 år)

Lek blandas med olika dansstilar så som balett, modern dans och improvisation. Barndansens mål är att förbättra barnens koordination, motorik och rytmik på ett lustfyllt sätt.

Dansmix (7-12 år)

Här får du prova olika dansstilar som till exempel jazzdans, modern dans, afrikansk dans och flamenco.

Jazz/modern dans (från 13 år)

Jazzdans är en scenisk dans som du ofta ser i musikaler och på tv. Modern dans är en friare dansstil där du jobbar mycket med golvkontakt och improvisation. I denna kurs provar vi de båda stilarna och hur du kan kombinera dem.

Balett (7-12 år, samt från 13 år)

I balett övar du kroppshållning, smidighet, styrka, balans och koordination, vilket du har nytta av i alla dansstilar. Lektionen innebär grundläggande teknikövningar vid stången och ute på golvet.

Street (från 7 år)

Street är samlingsnamnet för olika dansstilar som uppkommit på gatorna i New York under 1970-talet, bl.a. locking, popping, new style och hiphop. Man dansar till funk, hiphop och R’n’B musik. I streeten har man tyngdpunkten långt ner och det är mycket “gung” i kroppen när man dansar. Vi övar upp koordination, kondition och styrka och jobbar med att hitta det rätta uttrycket.

Så anmäler du dig

Vid anmälan ansöker du om en plats på Dans. Vid antagning blir du erbjuden dansstil/grupp utifrån ålder. Är du lite äldre och intresserad av Balett eller Street, ansöker du särskilt om det.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej