Anläggningar som drivs av andra än kommunen

Det finns många idrotts- och fritidsanläggningar som drivs av föreningar eller andra aktörer. Här hittar du en sammanställning.

Här nedan listas anläggningar som drivs av andra än Motala kommun. Informationen är sammanställd utifrån information från de externa aktörerna.

Vill ni synas med er anläggning här? Kontakta Motala kommun på mejladressen kommunikation@motala.se.

Bangolf och äventyrsgolf

Den som vill spela bangolf har flera banor att välja på i och kring Motala. I Varamon finns en bana. Du hittar även bangolfbanor i Tjällmo och Borensberg.

Lindgården, äventyrsgolf i Motala

Boulebana

I Motala finns goda möjligheter för den som vill spela boule. Förutom utomhusbanor i Råssnäs friluftsområde i Motala, vid Klockrike IP i Klockrike och vid frivilligcentralen Svanen i Borensberg, finns även banor inomhus vid Motala isstadion.

Bowlinghall

Motala bowlinghall ligger i sim- och sporthallens lokaler på Östermalmsgatan. Här finns såväl discobowling som tränings- och tävlingsverksamhet.

Motala bowlinghall

Bågskytteanläggning

Bågskytteanläggningen ligger i Fålehagen och har skjutavstånden 30, 50 och 90 meter. Här bedriver Motala Bågskytteklubb sin utomhusverksamhet.

Motala bågskytteklubb

Golfbana

Motala golfklubb ligger cirka 5 kilometer söder om Motala och erbjuder en utmanande bana med 18+9 hål i delvis kuperad terräng. 9-hålsbanan är också öppen för pay & play-spel.

Motala golfklubb

Hundsportanläggning

I Offerby utanför Motala erbjuder både Motala brukshundklubb och Motala hundsällskap kurser inom olika områden och på olika nivåer för alla typer av hundar.

Motala brukshundklubb

Motorstadion

Duntebergets motorstadion är Motalas centrum för motorsport med banor för speedway, motocross och folkrace. Anläggningen sköts av SMK Motala.

SMK Motala

Orientering

Orienteringsklubbarna i kommunen har flera olika anläggningar och utgångspunkter. MAIF OL håller till i Fålehagen. OK Motala utgår från sin anläggning i Offerby utanför Motala och Tjällmo-Godegårds OK håller till antingen i Tjällmo eller i Borensberg.

Padel

På Drakvägen 9 finns en padelhall med takhöjd upp till 13 meter, specialgräs och takhängd belysning för bästa ljus. Här finns även shop, konferensrum, lounge, omklädningsrum med bastu med mera. Anläggningen drivs av Fourchamp Padel Club.

Fourchamp Padel Club

Skatehall

Motala skatehall drivs av Motala skateförening. Hallen ligger i Platengymnasiets lokaler på Nytorpsgatan 3.

Facebook – Motala skatehall

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej