Vård- och omsorgsprogrammet

Ett program som passar för dig som vill ha ett ansvarsfullt yrke, arbeta med människor och utvecklas. Kurserna ger dig grundläggande kunskaper inom vård och omsorg vilket gör att du kan komma in i arbetslivet snabbt eller vidareutbilda dig.

Film om vård- och omsorgsprogrammet

I filmen berättar en elev om hur det är att gå på vård- och omsorgsprogrammet.

Om programmet

Detta program ger dig grundläggande kunskaper som snabbt låter dig komma in i arbetslivet eller vidareutbilda dig. Under utbildningen läser vi om människor, hälsa, ohälsa och samhälle samt gör praktik inom
olika vård- och omsorgsområden.

Vård- och omsorgsprogrammet ingår i Vård- och omsorgscollege, en nationell satsning som säkerställer att du får en utbildning med hög kvalitet som är anpassad till arbetslivet.

Vård- och omsorgscollege

Under din studietid ingår sammanlagt 21 veckors arbetsplatsförlagd utbildning (APL). APL bidrar till att du utvecklar yrkeskunskaper. Du får möjlighet att följa undersköterskans/skötarens arbete inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst.

Vård- och omsorgsprogrammet har inga inriktningar, men programmet ger möjlighet till val av ytterligare kurser inom psykiatri och akutsjukvård. Programmet kan leda till arbete inom hälso- och sjukvård, psykiatri samt inom socialtjänst.

Utbildningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Efter utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram, vilket innebär att du blir förberedd för att gå direkt ut i arbetslivet efter gymnasiet. Du kan till exempel arbeta som undersköterska eller som skötare inom psykiatrisk verksamhet. Programmet omfattar mycket APL och du får in en fot på en eller flera arbetsplatser redan under studietiden. Du har också en möjlighet att utöka din utbildning eller få grundläggande behörighet för högskolestudier.

Kontakt studie- och yrkesvägledare

Linda Wallgård
Telefon: 0141-22 34 03
E-post: linda.wallgard@motala.se

Sandra Gylldorff
Telefon: 0141-22 54 73
E-post: sandra.gylldorff@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej