Återvinningscentraler

På våra bemannade återvinningscentraler på Tuddarp, i Borensberg och i Vadstena kan du lämna ditt sorterade grovavfall och saker till återbruk. Varje hushåll har 16 fria besök per år, därefter kostar varje besök 329 kronor.

Inpassering för dig som privatperson

Vi använder ett inpasseringssystem med bommar för återvinningscentralerna på Tuddarp, i Borensberg och i Vadstena. Du som är folkbokförd i Motala eller Vadstena kommuner kommer in genom att läsa av ditt körkort vid bommen, och det gäller även om du bor i lägenhet. Du behöver inte registrera dig i förväg. Om du inte har något körkort, ta med en annan ID-handling och kontakta personal på plats så hjälper de dig att skapa ett besökskort istället.

Antal fria besök och avgift

Varje hushåll har 16 fria besök på återvinningscentralerna per fastighet och kalenderår. Antalet nollställs varje årsskifte. Det gäller oavsett hur många personer som bor i hushållet. Därefter betalar du 329 kronor inklusive moms per besök. När du passerar in genom bommarna kan du på displayen se hur många besök du har gjort hittills under året. Den informationen hittar du också på Mina sidor i appen Motala Vadstena vatten och avfall.

Mina sidor och app för vatten och avfall

Det går även bra att kontakta servicecenter på telefon 0141-22 50 00 eller e-post motala.kommun@motala.se för att få veta det.

Andra sätt att bli av med avfallet

Du kan också beställa avhämtning för ditt grovavfall enligt schema.

Hämtning av grovavfall

Om du har stora mängder avfall som är av samma slag är det ofta fördelaktigt att väga in det på avfallsanläggningen som ligger intill Tuddarps återvinningscentral.

Avfallsanläggning

Återvinn här

Se återvinningsstationer och återvinningscentraler på en karta. På återvinningsstationerna kan du lämna förpackningar och tidningar, och på våra tre bemannade återvinningscentraler kan du dessutom lämna exempelvis grovavfall och farligt avfall.

Kontakt

Servicecenter

Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej