röd tegelbyggnad med vita detaljer. i förgrunden gård med lekutrustning och målade mönster i asfalten

Förskolan Lustigkulle

Förskolan Lustigkulle ligger i Charlottenborg, precis vid skogen. Vi jobbar mycket med hållbar utveckling och att barnen ska få en livslång lust att vara aktiva i olika naturmiljöer.

Om förskolan

Förskolan Lustigkulle ligger i vacker miljö med närhet till skog och natur. Det innebär att utbildningen bedrivs både på förskolan och i naturmiljöer i närheten.  På så sätt ges barnen möjlighet att utveckla sin lek, fantasi och sina motoriska färdigheter.

Vi strävar efter att förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Vi arbetar så att omsorg och lärande bildar en helhet. Barnen ska känna trygghet så att de sedan kan utmanas vidare i sin utveckling och sitt lärande.

Barnens rätt till delaktighet och inflytande ligger som grund för den undervisning som bedrivs på förskolan. De intressen och behov som barnen på olika sätt ger uttryck för avgör hur miljöer utformas och utbildningen planeras. Barn får möjlighet att utforska och lära nytt om olika temaområden tillsammans med personal. Personalen stimulerar och utmanar barnens lärande i syfte att främja en livslång lust att lära.

Kontakt

Adress

Förskolan Lustigkulle
Lustigkullevägen 23
591 47 Motala

Telefon

Granen: 0141-22 54 39
Björken: 0141-22 54 41
Tallen: 0141-22 54 40
Eken: 072-230 51 20

Rektor

Karin Wik
Telefon: 0141-22 24 74
E-post: karin.wik@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej