Klockrike

På den vackra Östgötaslätten ligger Klockrike med omgivande jordbruksbygd. Här bor cirka 270 personer. Klockrikes gränser går från Göta kanal i norr till Svartån i söder.

Inflygningsfilm över Klockrike

Filmen visar vyer över Klockrike filmade med drönare. Filmen har inget ljud.

Om Klockrike

Klockrike kyrka är en av Östergötlands största landsortskyrkor. Där hålls ofta konserter med gäster från när och fjärran. Klockrikegården i byn kan hyras för fester eller föreningsaktiviteter. Namnet Klockrike förknippas ofta med nobelpristagaren i litteratur, Harry Martinson som skrev “Vägen till Klockrike”. Luffaren Bolle i boken längtar till Klockrike med det vackra namnet och den varma sovplatsen vid tegelbruket. I dag finns en gata uppkallad efter Bolle. Klockrike har också ett lokalhelgon, Helge Björn, en präst som 1309 omkom under dramatiska omständigheter. Hans grav finns i domkyrkan i Linköping. Flera historiska minnesmärken är utmärkta med skyltar.

Bo i Klockrike

I Klockrike med omgivande landsbygd bor cirka 640 personer, varav cirka 270 inne i Klockrike. Orten har skola med förskola till år 6. Närmsta livsmedelsaffär finns i Fornåsa, dit det är sju kilometer. Från Klockrike är det drygt två mil till Linköping och till Motala och cirka tre mil till Mjölby, Vadstena och Skänninge.

Aktiviteter och föreningsliv

I föreningsregistret hittar du föreningar inom idrott, kultur, fritid och omsorg:

Föreningsregistret

Läs mer på den gemensamma webbplatsen för föreningar i Klockrike:

Klockrike

Statistik

Här hittar du statistik, bland annat för befolkning i kommunen i stort och för de mindre orterna:

Statistik

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej