Ryggen på en pojke med röd keps. Foto.

Bli jourhem

Ett jourhem tar emot barn och ungdomar för omvårdnad och boende akut under en begränsad tid. Under tiden utreds barnets situation.

Vi söker jourhem som i akuta situationer kan öppna upp sina hem

Ett jourhem tar emot barn och ungdomar för boende akut under tiden det pågår en utredning inom socialtjänsten. Tiden för en placering varierar från något dygn upp till ett halvår.

Att vara jourhem innebär ett nära samarbete med socialtjänst och övrigt nätverk, som föräldrar, skola och hälso- och sjukvård. Som jourhem behöver ni kunna erbjuda en trygg miljö med förståelse och omsorgsfullt bemötande av barn och unga i kris.

Läs mer om uppdraget under frågor och svar ovan.

Stöd och utbildning

Som jourhem har ni ett nära samarbete med socialsekreterare i resurs- och placeringsgruppen som ger stöd och handledning under uppdragets gång. Det finns även möjlighet till extern handledning om ett uppdrag kräver det.

Varje termin erbjuds föreläsning med aktuellt tema och som familjehem deltar ni i utbildningen ”Ett hem att växa i” samt har möjlighet att gå en utbildning i anknytning som heter Connect.

Ersättning

Som jourhem kan ni vara kontrakterat vilket då innebär att ni har en anställningslik form med rätt till semesterdagar och ersättning för att en vuxen i hushållet ska kunna vara hemma på heltid. Omkostnad betalas ut utifrån ett barns ålder och behov.

Ni kan även ta emot tillfälliga jouruppdrag utan krav på att en vuxen är hemma på heltid och får då ersättning enligt Sveriges kommuner och regioner, SKR, samt en omkostnad utifrån ålder och behov.

Kontakta resurs- och placeringsgruppen

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej