låg röd tegelbyggnad skymtar bakom träd. Mitt på gården syns en flaggstång

Förskolan Sagomossen

Sagomossen är en kommunal förskola som ligger i centrala Motala med gångavstånd till vatten, grönområden och bibliotek. Vår stora välplanerade gård erbjuder barnen en varierad utemiljö. Det ger dem möjlighet att utveckla sin lek, fantasi och sina motoriska färdigheter.

Om förskolan

Förskolan har sex hemvister med plats för cirka 130 barn. Vi delar in barnen i tio mindre lär- och lekgrupper som leds av pedagogiska par. Grupperna är indelade utifrån ålder, mognad och behov.

Förskolans lokaler är ljusa och vi har två stora utomhusgårdar som erbjuder lek, lärande och möjlighet till mycket rörelse.

Sagomossen är belägen mitt i Motala med gångavstånd till lekparker, bibliotek, vatten, grönområde och gångavstånd till skogen i Bondebacka. Vi har tre elcyklar, som vi använder till längre utflykter för att besöka och upptäcka  andra miljöer.

Finskspråkig verksamhet

Motala kommun ingår i förvaltningsområde för finska. Det innebär att kommunen ska erbjuda förskoleverksamhet helt eller till väsentlig del på finska. Finskspråkiga aktiviteter bedrivs integrerat i den ordinarie förskoleverksamheten på förskolan Sagomossen.

Kontakt

Adress

Förskolan Sagomossen
Mariebergsgatan 2 (modulerna efter förskolan Agneshög)
591 72 Motala

Rektor

Heléne Eriksson
Telefon: 0141-22 34 83
E-post: helene.eriksson@motala.se

Gunghästen

Telefon: 0141-22 51 72 eller 072-145 55 03
E-post: sagomossen.gunghasten@skola.motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej