Förskolan Solsätter

Förskolan Solsätter ligger i bostadsområdet Dysätter. Vi har gångavstånd till Varamon och olika grönområden. Förskolan består av fyra avdelningar, två för de yngre barnen och två för de äldre.

Om förskolan

Förskolan består av fyra avdelningar, två för de yngre barnen och två för de äldre barnen. Alla avdelningar arbetar temainriktat där barnens behov och intressen utformar innehållet i ett givet ämne, utifrån individens och gruppens förutsättningar.

Hela dagen, allt som sker, är lärande. Våra lärmiljöer är en viktig del i barnens utveckling på förskolan och även dessa utformas utifrån barnens behov och intressen. De är under kontinuerlig förändring och inbjuder till lärande. Pedagogerna utmanar och undervisar barnen för att hela tiden skapa förutsättningar för utveckling och lärande. Undervisningens innehåll följer barnens intressen och utveckling utifrån läroplanen för förskolan, barnkonventionen och skollagen. Vi samarbetar mellan avdelningarna i huset för att skapa trygghet för barnen. Genom samarbetet kan vi erbjuda en god kvalitet på utbildningen och undervisningen.

Vår gård ger barnen möjlighet till varierande lek utomhus där barnens motorik, fantasi och samspel kan utmanas och utvecklas. Vi rör oss ofta i vår närmiljö och tar tillvara på de fina omgivningarna vi har. Vi har nära till flera lekparker och grönområden som vi besöker till fots eller med hjälp av de fyra elcyklar som vi har. Dessa cyklar samt kollektivtrafiken används även till längre utflykter för att besöka och upptäcka andra miljöer och platser såsom bibliotek eller andra kulturutbud.

Vi har eget tillagningskök på förskolan vilket betyder att all mat lagas på plats. Maten är närproducerad och till stor del ekologisk och Krav-märkt. På förskolan dukas det fram en salladsbuffé fyra dagar i veckan och den femte dagen serveras det soppa med hembakt bröd. På salladsbuffén bjuds det på olika grönsaker efter säsong som barnen själva kan välja av.  Detta är mycket uppskattat och har ökat barnens grönsaksintag.

Kontakt

Adress

Förskolan Solsätter
Svalgången 49
591 50 Motala

Rektor

Annika Johansson
Telefon: 0141-22 38 90
E-post: annika.b.johansson@motala.se

Telefon

Stjärnan och Månen: 0141-22 54 26 eller 072-145 44 68
Pluto och Solen: 0141-22 54 27 eller 072-145 44 69

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej