Godegård ligger cirka tre mil norr om Motala i en gammal bergslagsbygd. Här bor cirka 200 personer. Godegård hör till de äldsta järnbruken i Östergötland.

Om Godegård

Godegård hör till de äldsta järnbruken i Östergötland. Orten är känd för Louis De Geer, den svenska industrialismens fader och Johan Abraham Grill, direktören i Ostindiska kompaniet. De har båda satt sin prägel på bygden. På Godegårds säteri finns en unik samling av porslinsföremål. På vintern går det bra att åka skidor i fina och väl underhållna skidspår kring Krassbäck.

Bo i Godegård

I Godegård finns förskola och skola. I samhället Godegård bor cirka 200 personer och på den omgivande landsbygden ytterligare cirka 400 personer.

I Godegård finns lediga tomter för bostadsbyggnation. Läs mer om lediga tomter.

Aktiviteter och föreningsliv

Godegård har ett aktivt bygderåd som arbetar med olika projekt som till exempel att förbättra torget, utveckla ett kulturcentrum och locka turister genom att skapa en vandringsled mellan Godegård och Tjällmo. Motala kommun sköter badplatsen Hökabadet i närheten av Godegård.

I Godegård finns flera olika föreningar. I föreningsregistret hittar du föreningar inom idrott, kultur, fritid och omsorg.

Till föreningsregistret

Statistik

Här hittar du statistik, bland annat för befolkning i kommunen i stort och för de mindre orterna.

Kommunens service i Godegård

Förskolan Godegård

På förskolan i Godegård finns en avdelning som har natur och miljö som fokus. Vi är en certifierad Grön Flagg-förskola och väljer områden att arbeta med per läsår, exempelvis allemansrätten, hitta/vilse eller älgen.

Godegårds skola

Godegård har en kommunal skola för barn i årskurserna F-6.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej