Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram som vänder sig till dig som vill utbilda dig för arbete med människor inom pedagogiska yrkesområden.

Film om barn- och fritidsprogrammet

I filmen berättar en elev om hur det är att gå på barn- och fritidsprogrammet på Carlsunds utbildningscentrum.

Om programmet

Barn- och fritidsprogrammet är rätt val för dig som vill jobba med människor och ledarskap. Du blir bra på att leda, kommunicera och får lära dig mycket om hur vi människor fungerar. Vi arbetar både inne och ute, teoretiskt och praktiskt. Du får tre varierade år med mycket aktiviteter som är riktade mot barn och ungdomar, fritid och friluftsliv.

På barn- och fritidsprogrammet har du ca 22 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) under tre år. Du kommer att göra din APL inom förskola, skola och fritidsverksamhet samt som elevassistent eller personlig assistent. Din APL ger dig god yrkesvana och ökar dina chanser till anställning, både under och efter studietiden.

Efter utbildningen

Efter studenten kan du arbeta som barnskötare, elevassistent, stödassistent eller simlärare/badpedagog och kan direkt börja jobba. Du kan också välja att plugga vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet. Barn- och fritidsprogrammet är en bra förberedelse för att bli förskolelärare, lärare, polis m.m.

Kontakt studie- och yrkesvägledare

Ann-Kristin Lindgren
Telefon: 0141-22 59 05
E-post:
ann-kristin.lindgren@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej