Restaurangutbildning

Restaurangyrkets framtid ser ljus ut och vi har en bred utbildning mot en bransch som erbjuder många olika verksamhetsinriktningar. Vi lägger fokus på helheten där hantverksskicklighet, service, samarbetsförmåga, kreativitet, ansvarstagande och initiativtagande är viktigt.

Efter avslutad utbildning har du en grundutbildning som kock eller servitör. Restaurangyrket är ett internationellt yrke där svenskar generellt har ett högt anseende. Det finns även flera eftergymnasiala vidareutbildningar att söka och studera.

Utbildningen är på gymnasial nivå och ges på heltid på tre terminer på Carlsund utbildningscentrum i Motala. Sista terminen är i huvudsak förlagd som lärlingspraktik ute på olika arbetsplatser. Vi står för omklädningsrum och arbetskläder och på vårt skolbibliotek kan du låna den litteratur som våra kurser kräver.

Övning ger färdighet

Under utbildningen kommer du att få chans att öva dina kunskaper i vår egen Restaurang Blåklinten. I utbildning ingår även flera veckors praktik. Vi har ett nära samarbete med branschen.

Restaurang Blåklinten

Kontakt

Servicecenter

Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se

Utbildningsansvarig för restaurangutbildningen

Jan Green
Telefon: 070-215 29 00
E-post: jan.gren@motala.se

Besöksadress

Carlsund utbildningscentrum
Medevivägen 57
591 39 Motala

Postadress

Box 955
591 29 Motala

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej