Restaurangutbildning
Efter avslutad utbildning har du en grundutbildning som kock eller servitör. Restaurangyrket är ett internationellt yrke där svenskar generellt har ett högt anseende. Det finns även flera eftergymnasiala vidareutbildningar att söka och studera.
Utbildningen är på gymnasial nivå och ges på heltid på tre terminer på Carlsund utbildningscentrum i Motala. Sista terminen är i huvudsak förlagd som lärlingspraktik ute på olika arbetsplatser. Vi står för omklädningsrum och arbetskläder och på vårt skolbibliotek kan du låna den litteratur som våra kurser kräver.
Övning ger färdighet
Under utbildningen kommer du att få chans att öva dina kunskaper i vår egen Restaurang Blåklinten. I utbildning ingår även flera veckors praktik. Vi har ett nära samarbete med branschen.
Termin 1
- Matlagning 1, 100 poäng
- Hygien, 100 poäng
- Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
- Servering 1, 100 poäng
Termin 2
- Matlagning 2, 200 poäng
- Specialkoster, 100 poäng
- Servering 2, 100 poäng
Termin 3
- Matlagning 3, 200 poäng (lärling)
- Matlagning 4, 200 poäng (lärling)
- Mat och dryck i kombination, 100 poäng
Godkänt betyg eller motsvarande kunskaper i svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Har du inte betyg får du göra att nivåtest för att visa att du har tillräckliga förkunskaper för att klara utbildningen.
Kommande start är måndagen den 13 januari 2025.
Utbildningen kommer att bli sökbar senare under hösten, håll utskick på denna sida om du är intresserad.
Kontakt
Servicecenter
Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se
Utbildningsansvarig för restaurangutbildningen
Jan Green
Telefon: 070-215 29 00
E-post: jan.gren@motala.se
Besöksadress
Carlsund utbildningscentrum
Medevivägen 57
591 39 Motala
Postadress
Box 955
591 29 Motala