Val och antagning till gymnasiet

Hitta svar på dina frågor om ansökan och antagning till gymnasiet och läs mer om vilka program du kan läsa i Motala.

Välkommen på öppet hus

20-22 april kan du anmäla dig till öppet hus för att göra ett besök på våra skolor och program i mindre grupper.

Att plugga i Motala

I Motala kommun finns två kommunala gymnasieskolor – Platengymnasiet och Carlsund utbildningscentrum. På våra gymnasieskolor finns hela 12 olika gymnasieprogram, både med teoretisk och med mer praktisk inriktning.

Film

I filmen nedan får du träffa två gymnasieelever som valt att plugga i Motala. En av dem berättar hur det är på Carlsund och en hur det är på Platengymnasiet.

Viktiga datum för gymnasievalet 2021

Ansökningsperioden för gymnasievalet startar den 18 januari och pågår till den 15 februari. Du kan logga in och registrera din ansökan på gymnasiestudera.se från och med den 18 januari 2021.

Du får dina inloggningsuppgifter hemskickade till din folkbokföringsadress under vecka 2 2021.

Här kan du se fler viktiga datum

Studie- och yrkesvägledning

Du kan få information och vägledning av studie- och yrkesvägledaren på din skola kring hur du ska tänka när du väljer gymnasieprogram. Här hittar du kontaktuppgifter till studievägledare på Motala kommuns grundskolor.

Har du frågor  om våra gymnasieprogram kan du kontakta studie- och yrkesvägledarna på våra gymnasieskolor. På varje programs webbsida hittar du kontaktuppgifterna.

Digitalt öppet hus

Klicka på nedanstående länkar för att göra en digital rundvandring på Platengymnasiet och Carlsund utbildningscentrum med hjälp av våra elever Kristoffer och Kajsa. Du kan också se filmer om våra olika program på respektive programs webbsida.

Har du frågor och funderingar kring ansökan och antagning till gymnasiet?

Många svar hittar du på gymnasiestudera.se där du också gör själva valet.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej