röd tegelbyggnad med vita detaljer i förgrunden staket och träd

Förskolan Godegård

Förskolan Godegård ligger i det lilla natursköna samhället Godegård. Vi är en Grön Flagg-förskola och har natur och miljö i fokus. Förskolan består av en avdelning för barn i åldrarna 1-5 år. Vår verksamhet präglas av lek, glädje och trygghet.

Om förskolan

Vår utomhusmiljö

Våra barn bor på landet och har ofta ett intresse av djur och natur. På gården har vi pallkragar där vi sår morötter, potatis, smultron, sallad mm. Vi har kompost och barnen hjälps åt att köra ut kompostjord till pallkragarna. På gården växer det vinbär som vi plockar och gör sylt eller saft av. I skogarna finns det vid säsong lingon och blåbär. Vi har som tradition att gå till skogen och plocka bär som vi sedan gör sylt, saft eller marmelad av.

Vår inomhusmiljö

Vi tycker att leken är viktig. Därför har vi många utklädningskläder, olika byggmaterial och leksaker som lockar barnen till lek. Vi arbetar hela tiden aktivt med att utveckla vår inomhusmiljö efter barnens intressen och lekar. En gång i veckan går barnen till skolans gymnastiksal.

Mat på förskolan

Vi lagar frukost och mellanmål själva. Vi erbjuder smörgås, mjölk, fil/gröt/mjölkchoklad och många olika sorters pålägg. Ibland kan vi njuta av ett gott bröd som vi bakat tillsammans med barnen. Lunchen tillagas på servicehuset, dit vi går och hämtar maten.

Våra rutiner

  • 7.30 frukost
  • 11.30 lunch
  • 14.30 mellanmål

Kontakt

Adress

Förskolan Godegård
Hökavägen
591 98 Motala

Rektor

Annika Johansson
Telefon: 0141-22 38 90
E-post: annika.b.johansson@motala.se

Telefon

0141-22 25 57

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej