Matavfall och gröna påsen

Ditt matavfall omvandlas till biogas och biogödsel när du slänger det i gröna påsen. Men det är ännu viktigare att minska matsvinnet och helt enkelt inte slänga lika mycket mat. Det tjänar både du och miljön på.

Gröna påsen

Grön påse som vinkar
Tack för att du slänger ditt matavfall i Gröna påsen!

Fruktskal, kaffesump och andra matrester ska slängas i en grön påse. Den gröna påsen lägger man i den vanliga soptunnan bland de andra soppåsarna eller i facket i tunna 2 som är avsett för gröna påsar om du har fyrfack.

Nya påsar

Du som bor i villa knyter en grön påse runt handtaget på din soptunna (tunna 2) när du behöver nya påsar. Då lämnar chauffören nya påsar när soptunnan töms. Observera att påsarna endast delas ut vid tömning av tunna nummer 2.

Bor du i lägenhet kontaktar du din hyresvärd eller bostadsrättsförening när de gröna påsarna är slut. Du kan också hämta nya påsar på någon av kommunens bemannade återvinningscentraler. Om du driver en restaurang eller annan verksamhet kontaktar du servicecenter.

De gröna påsarna sorteras ut med hjälp av kamera vid Tekniska verkens sorteringsanläggning i Linköping. Matresterna omvandlas sedan till biogas och biogödsel.

Kontakt

Servicecenter

Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej