låg roströd byggnad i trä med grönytor och lekredskap framför

Förskolan Rödluvan

Förskolan Rödluvan är en centralt belägen förskola i Borensberg. Vi har nära till skog, sjö, bibliotek och olika lekplatser.

Om förskolan

Vi har öppna, stora och ljusa lokaler med varierande lek- och lärmiljöer. Vi har dessutom en ateljé, och två större rum som vi har gemensamt. Ett av de stora rummen är byggd för att barnen ska utmana sin rörelse och motorik med hjälp av klättervägg, monkey bar, koja, rutschkana och andra föremål att klättra på. Barnen har även möjlighet att själva utforma en hinderbana.

Vår stora gård ger barnen möjlighet till varierande lek ute som kan utveckla barnens motorik, fantasi och samspel. Under utevistelsen får barnen lära känna och leka med barn från de andra avdelningarna. Önskas lek i mer avskildhet så finns gården på långsidorna med bland annat motorikbanor och en berså. Många äventyr och minnen skapas ute.

Eftersom barngrupperna ändras med jämna mellanrum så är vi lyhörda och formar miljöerna utefter de aktuella barngruppernas behov och intressen. Stor del av dagen är barnen indelade i åldersindelade grupper.

Vi rör oss mycket i vår närmiljö och tar tillvara på de fina omgivningarna vi har. Vi har nära till skogen, sjön Boren och till alla möjliga lekplatser tack vare vårt centrala läge. Vi besöker ofta biblioteket med barnen samt får besök av bokbussen.

På Rödluvan finns det ett eget tillagningskök vilket betyder att all mat lagas här på plats. Maten är dessutom närproducerad, säsongsanpassat och till stor del ekologisk.

Verksamheten flyttas hösten 2025

En ny förskola ska byggas i Bråta hagar. Den nya förskolan planeras stå klar hösten 2025 och ha plats för 120–160 barn. I och med att den nya förskolan byggs flyttas verksamheten från förskolorna Hällalund, Dansäter och Rödluvan till Bråta hagar.

Kontakt

Adress

Förskolan Rödluvan
Hjortstigen 5
591 74 Borensberg

Telefon

Nyckelpigan: 0141-22 58 37
Ekorren: 0141-22 58 35

Rektor

Christel Runesson
Telefon: 0141-22 56 82
E-post: christel.runesson@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej