Press- och informationsmaterial

Motala kommun tar fram olika typer av information för att du ska kunna följa med i nyheter som rör kommunen. Våra huvudsakliga kanaler för kommunikation är webbplatsen motala.se/kommun och sociala medier.

Presskontakt

Behöver du som är journalist vägledning? Kontakta kommunikationsenheten på kommunikation@motala.se. Vi kan även hjälpa till att förmedla bilder vid behov.

Du hittar kontaktuppgifter till politiker och politiska sekreterare i förtroendemannaregistret.

För kontakt med tjänstemän hänvisas till växeln, 0141-22 50 00.

Kommunikationspolicy

Motala kommuns kommunikation utgår från kommunikationspolicyn. Den utgår från våra kärnvärden: öppen, stolt och nyskapande.

Kommunikationsarbetet ska genomsyra all verksamhet och bidra till förverkligandet av kommunens vision, det lokala utvecklingsprogrammet och olika politiska beslut.

Våra huvudsakliga externa kanaler är kommunens webbplats och vår Facebooksida. Vi strävar efter att ge information digitalt i första hand.

Läs mer i Motala kommuns kommunikationspolicy (PDF, 198 kB)

Kriskommunikation

I händelse av kris eller extraordinär händelse strävar vi efter att uppdatera webben löpande med nyheter. Vi uppdaterar även vår Facebooksida och svarar där på frågor. Om intresset hos media är stort går vi ut med ett särskilt nummer som journalister kan ringa. Håll utkik på hemsidan.