Prenumerera på nyheter via RSS

Följ våra nyheter via RSS så missar du inte viktig information. Vi erbjuder möjlighet att prenumerera på hela nyhetsflödet eller välja en specifik kategori av nyheter.

Genom att använda RSS kan du få information om när nyheter publicerats på Motala kommuns webbplats direkt i din RSS-läsare.

Hur fungerar RSS?

RSS står för “Really Simple Syndication” och är en teknik som innebär att du kan prenumerera på webbflöden, som exempelvis nyhetsflöden på Motala kommuns webbplats. Du hämtar en länk till RSS-flödet och klistrar in den i din RSS-läsare. En RSS-läsare kan du ha i ditt e-postprogram, din webbläsare eller en fristående app i din mobiltelefon. Det finns många olika RSS-läsare på marknaden och du väljer den som passar dig själv bäst.

När du har lagt in flödet i din RSS-läsare får du en avisering när det har kommit en ny nyhet. Du ser de inledande raderna och kan klicka på en länk för att läsa hela nyheten.

Så gör du

 1. Gå till vår nyhetssida. Du hittar länken nedan.
 2. Välj det nyhetsflöde som du är intresserad av genom att välja kategori. Du kan välja kategorin “Alla” för att prenumerera på alla nyheter, eller välja en underkategori.
  Texten Visa kategori till vänster, därefter en drop-down-meny där kategorin Uppleva och göra är vald.
 3. Du får då fram RSS-flödet för just denna nyhetskategori. Kopiera länken till flödet. Hur du går till väga för att kopiera länken beror på vilken webbläsare och enhet du använder. Du kan exempelvis högerklicka på länken och välja att kopiera den. I en mobil enhet kan du exempelvis hålla fingret stilla på länken för att få fram valmöjligheten att kopiera länken.
  En RSS-symbol, därefter blå text RSS-flöde för Uppleva och göra.
 4. Klistra in länken i din RSS-läsare.
 5. Du kan lägga in flera flöden i din RSS-läsare om du vill följa flera kategorier av nyheter.

Om du behöver hjälp är du välkommen att kontakta oss.

Hitta nyhetskategorier att följa

Kontakt

Servicecenter

Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se

 • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
 • JaNej