El- och energiprogrammet

Det här programmet passar dig som är nyfiken på teknik och gillar att arbeta praktiskt. Det finns många yrken och branscher att välja mellan.

Film om el- och energiprogrammet

I filmen berättar en elev om hur det är att gå på el- och energiprogrammet på Carlsunds utbildningscentrum.

Om programmet

På el- och energiprogrammet på Carlsund lär du dig mer om installation och driftsättning av elsystem. Även dator- och kommunikationsteknik samt IT-infrastrukturer är viktiga kunskaper. Du får också lära dig mer om att bemöta kunder, ge service och att utföra arbete på både små företag, större industrier och i människors hem på ett professionellt sätt.

Carlsunds två inriktningar har programråd med branschen som arbetar för att skolan och företagen ska hitta bra sätt att samarbeta kring utbildning och arbetsplatsförlagt lärande, APL. APL genomförs 16 veckor av studietiden, i årskurs 2 och 3.

Efter utbildningen

När du gått ut gymnasiet och tagit din studentexamen kan du välja arbete eller fortsatta studier. Vill du bli någon variant av elektriker söker du jobb på en elfirma eller en industri. Som installationselektriker måste du ha ett certifikat. Eftersom vi är ett ETG College kan du få det redan på skolan eller efter din lärlingstid som är cirka ett år (1600 timmar).

Kontakt studie- och yrkesvägledare

Malin Andersson
E-post: malin.a.andersson@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej