stor vit trävilla med lekredskap framför

Förskolan Varv

Förskolan Varv ligger i ett rymligt hus som ger barnen utrymme till lek och lärande. Närhet till skog och grönområden gör att vi går på utflykt regelbundet. Det ger möjlighet till lek och lärande och undervisning i flera olika miljöer.

Om förskolan

Förskolan Varv ligger i Varvs ny cirka en mil söder om Motala. Förskolan är i två plan med många rum för aktiviteter och undervisning. Det är nära till både skog och jordbrukslandskap.

Förskolan har en avdelning men vi delar upp oss i två grupper flera dagar i veckan för ett bra lärande- och samspelsklimat.

Vi tillbringar mycket tid i vår stora gård som erbjuder barnen en varierad utemiljö. Det ger dem möjlighet att utveckla sin lek, fantasi och sina motoriska färdigheter. I inomhusmiljön finns material tillgängligt för barnen utifrån ålder och intresse.

Vi har en utvecklingsledare som arbetar några timmar i veckan som tillsammans med rektor ansvarar för att utveckla och driva kvaliteten inom utbildningen framåt.

Förskolan har en egen kock som tillagar större delen av maten från grunden. Köket ligger mitt i huset. Det gör att barnen har en nära kontakt med det som sker där.

Kontakt

Adress

Förskolan Varv
Varv
591 94 Motala

Rektor

Karin Wik
Telefon: 0141-22 24 74
E-post: karin.wik@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej