Slamtömning

Du som har egen avloppsanläggning måste få din brunn eller tank tömd minst en gång per år. Du kan få dispens för ett längre intervall om anläggningen inte används så mycket. Hör av dig till kundcenter så hjälper vi dig.

Schemalägg din slamtömning

En anläggning för enskilt avlopp ska tömmas minst en gång per år. Det mest fördelaktiga för dig som kund är att schemalägga slamtömningarna. Det innebär också att vi kan planera körningarna på ett effektivt sätt, vilket är mer ekonomiskt och mer miljövänligt.

För att schemalägga dina slamtömningar ska du kontakta kundcenter på kundcenter@motala.se eller 0141-22 51 51, och ange vilka månader på året som du behöver tömning. Kontakta oss inför årsskiftet eller så tidigt som möjligt på året så ökar chansen att vi kan lägga ett schema som passar dig och övriga kunder. Om du behöver ändra schema under året är du också välkommen att kontakta kundcenter, så planerar vi in tömning hos dig i körschemat. Vi försöker så långt det är möjligt att tillmötesgå kundernas önskemål, men det är beroende av att det finns ett fordon som kör i aktuellt område.

Ansökan/anmälan om förlängt slamtömningsintervall

Du kan ansöka om förlängt slamtömningsintervall via e-tjänst eller på en blankett.

Kontakt

Frågor om slamtömning av din anläggning:

Kundcenter
E-post: kundcenter@motala.se
Telefon: 0141-22 51 51

Frågor om dispens för slamtömning:

Miljö- och hälsoskyddsenheten
E-post: miljo@motala.se
Telefon: 0141-22 54 30

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej