Slamtömning

Du som har egen avloppsanläggning måste få din brunn eller tank tömd minst en gång per år. Du kan få dispens för ett längre intervall om anläggningen inte används så mycket. Hör av dig till Servicecenter så hjälper vi dig.

Schemalägg din slamtömning

En anläggning för enskilt avlopp ska tömmas minst en gång per år. Det mest fördelaktiga för dig som kund är att schemalägga slamtömningarna. Det innebär också att vi kan planera körningarna på ett effektivt sätt, vilket är mer ekonomiskt och mer miljövänligt.

För att schemalägga dina slamtömningar ska du kontakta servicecenter på motala.kommun@motala.se eller 0141-22 50 00, och ange vilka månader på året som du behöver tömning. Kontakta oss inför årsskiftet eller så tidigt som möjligt på året så ökar chansen att vi kan lägga ett schema som passar dig och övriga kunder. Om du behöver ändra schema under året är du också välkommen att kontakta servicecenter, så planerar vi in tömning hos dig i körschemat. Vi försöker så långt det är möjligt att tillmötesgå kundernas önskemål, men det är beroende av att det finns ett fordon som kör i aktuellt område.

Kontakt

Servicecenter

Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej