Ett gammalt svartvitt fotografi på en bonde som plöjer en åker med en gammaldags traktor.

Är du intresserad av lokalhistoria och släkt- och hembygdsforskning? Då finns det tips och hjälp på vägen. Mycket material finns publicerat i form av databaser, via internet eller på cd-skivor.

Du som är hembygdsforskare kan ha glädje av stadsbibliotekets samlingar av böcker med lokalhistoria. Biblioteket erbjuder också möjlighet att släktforska på dator för att ta del av svenska kyrkböcker, svensk arkivinformation, Arkiv Digital för släktforsking, och uppgifter om emigration och sockenstatistik. Kontakta biblioteket för frågor om släktforskning på biblioteket.

I kommunarkivet finns det mycket information om människor som bott och verkat i kommunen. Här finns handlingar som släkt- och hembygdsforskare kan ha glädje och nytta av. Leta i skolhandlingar, protokoll, fattigvårdshandlingar med mera. Du kan hitta spännande och intressanta fakta om din äldre släkt och dina förfäder.

I Motala finns föreningen DIS-Filbyter (datorhjälp i släktforskning). Där kan du får hjälp att söka i de digitala arkiven och bland uppgifter om Sveriges befolkning med mera. Det hålls också kurser i släktforskning.

Du kan också få hjälp av vana släktforskare i föreningen Släktforskarna i Motala som håller till på ABF i Motala.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej