Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet passar dig som vill arbeta med människor inom turismbranschen.

Om programmet

På hotell- och turismprogrammet arbetar du i verklighetsnära projekt där teori kopplas till studieresor och verkliga uppdrag så som guidningar, event och konferensmottagningar. Du får lära dig att leda, guida, arbeta i reception och skapa upplevelsepaket samt resor, både nationellt och internationellt.

Du har 16 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) under tre år där du får god yrkesvana och en möjlighet att vässa ditt CV.

I årskurs tre driver du tillsammans med dina klasskompisar ett eget företag inom konceptet Ung Företagsamhet (UF). Förutom att det ger dig insikt i och kunskaper om hur det går till att starta och driva ett företag ger det dig tillfälle att utveckla viktiga förmågor och egenskaper såsom företagsamhet, kreativitet och ansvarstagande.

Efter utbildningen

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram, vilket betyder att du blir förberedd för att gå direkt ut i arbetslivet efter gymnasiet. Du kan t ex jobba som eventkoordinator, hotellreceptionist, resesäljare, guide eller konferensvärd. Eftersom du har mycket praktik får du in en fot på en eller flera arbetsplatser redan under studietiden. Du har också möjlighet att utöka din utbildning för att få grundläggande behörighet för högskolestudier.

Kontakt

Hans Söderström
Programansvarig för hotell- och turismprogrammet
E-post:
hans.soderstrom@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej