Mariebergsskolan
Om skolan
Mariebergsskolan är en inkluderande skola för alla. Grundskolan är treparallellig. Elever, föräldrar och personal upplever att det finns trygghet, tillit och gemenskap. Skolan kännetecknas av en mycket god sammanhållning, ett varmt klimat och engagerade medarbetare och en plats där vi visar ömsesidig respekt för varandra.
Målet med verksamheten är att alla ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling som en grund för fortsatt utbildning. Detta når vi genom ett positivt skolklimat, personalens engagemang och pedagogisk skicklighet.
Vi ställer krav och har höga förväntningar på varandra. Skolan ska vara en plats som känns trygg och utvecklande.
F–9 leds av tre rektorer uppdelat på F–3 (förskoleklass, årskurs 1-3 och fritidshem), 4–6 och 7–9.
All personal utmanar och stimulerar varje elev för att den ska ges möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsinhämtning. Varje individ är unik och alla kan utvecklas om rätt stöd och hjälp erbjuds. Engagemang och kreativitet skapar möjligheter för varje enskild elevs lärande.
Flexibilitet och vilja att se lösningar är också viktiga aspekter som vi arbetar med. Struktur och tydlighet genomsyrar hela verksamheten.
På Mariebergsskolan finns anpassad grundskola för de elever som mottagits till skolformen. Utbildningen omfattar årskurserna 1–9.
Anpassad grundskola är uppdelad i två delar:
- Ämnen (före detta grundsärskolan)
- Ämnesområden (före detta träningsskolan).
All personal utmanar och stimulerar varje elev för att den ska ges möjlighet att nå så långt som möjligt i sin kunskapsinhämtning. Varje person är unik och alla kan utvecklas om rätt stöd och hjälp erbjuds. Engagemang och kreativitet skapar möjligheter för varje enskild elevs lärande.
Flexibilitet och vilja att se lösningar är också viktiga aspekter som vi arbetar med i anpassade grundskolan. Struktur och tydlighet genomsyrar hela verksamheten. Extra anpassningar ges ofta för att förstå tid, använda kunskaper i nya situationer samt förstå samband mellan orsak och verkan.
Mariebergsskolans fritidshem består av fyra avdelningar, Findus, Laban, Nisse och Snobben. På vårt fritidshem arbetar lärare i fritidshem och elevassistenter. VI har öppet mellan 6.00 och 18.00.
På Mariebergsskolans fritidshem skapar vi en helhet där omsorg, utveckling och lärande utgör vår undervisning. Vi arbetar med värdegrund och människors lika värde. Fritidshemmets uppdrag är att komplettera skolans undervisning och skapa en miljö för utveckling och lärande. Det gör vi genom att arbeta aktivt med rastaktiviteter och rörelse, samarbete genom olika temaarbeten, skapande arbete, utevistelse och friluftsliv. På Mariebergsskolans fritidshem erbjuder vi både planerade och fria aktiviteter.
Vi arbetar med att skapa en miljö där barnen trivs och känner sig trygga. Vi lägger stor vikt vid att sätta barnet i centrum och att barnen ska känna delaktighet i verksamheten. Läroplanen är grunden i vårt arbete genom språk och kommunikation, skapande och estetiska uttrycksformer, natur och samhälle.
På Mariebergsskolan har vi ett gemensamt skolråd för hela skolan. Syftet är att ge vårdnadshavare inflytande över sina barns skolgång och utveckla verksamheten. Skolrådet är ett forum för samverkan mellan hem och skola.
Skolrådet fungerar som en samrådsgrupp där rektorerna har möjlighet att diskutera och förankra principer och riktlinjer inom skolområdet. Det är alltid rektor som tar beslut i de olika frågorna. Frågor som kan diskuteras är exempelvis policydokument, ekonomi, arbetsmiljö och utvecklingsfrågor.
I skolrådet behandlas endast frågor som har intresse för samtliga. Enskilda ärenden diskuteras i andra forum på skolan.
Årskurs F–9 och anpassade grundskolan
Logga in i elevsystemet IST
Logga in i Motala kommuns elevsystem IST för att se närvarorapportering, individuella studieplaner, betyg med mera.
Kontakt Mariebergsskolan
E-post
Telefon
Adress
Mariebergsgatan 1
591 72 Motala
Fritids
Findus (förskoleklass): 072-700 06 30
Laban: 070-221 81 30
Nisse: 070-609 79 84
Snobben (anpassad grundskola): 070-275 08 80
Rektor F-3 + fritids
Annethe Hanning
Telefon: 0141-22 54 69
Mobil: 076-696 67 26
E-post: annette.hanning@motala.se
Rektor 4-6
Anna Malmgren
Telefon: 0141-22 55 88
E-post: anna.malmgren@motala.se
Rektor 7-9
Helena Mellberg
Telefon: 0141-22 56 44
E-post: helena.mellberg@motala.se
Rektorer anpassad grundskola
Mohammed Alhabib
Telefon: 0141-22 87 94
E-post: mohammed.alhabib@motala.se
Erika Forsgren Saliba
Telefon: 0141-22 58 79
E-post: erika.forsgren.saliba@motala.se
Skoladministratör F-6
Lena Sandsjoe Karlsson
Telefon: 0141-22 56 63
E-post: lena.sandsjoe.karlsson@motala.se
Skoladministratör 7-9 och anpassad grundskola
Cariann Nyberg
Telefon: 0141-22 56 42
E-post: cariann.nyberg@motala.se
Studie- och yrkesvägledare
Helena Bäckman
Telefon: 0141-22 56 56
E-post: helena.beckman@motala.se
Skolsköterska för låg- och mellanstadiet
Sandra Georges
Telefon: 0141-22 58 71
E-post: sandra.georges@motala.se
Skolsköterska för högstadiet och anpassad skola
Catharina Lundblad Smith
Telefon: 0141-22 24 48
E-post: xt.catharina.lundblad.smith@motala.se