röd tegelbyggnad. framför syns en gungställning.

Förskolan Ekparken

Förskolan Ekparken ligger i området Ekön. Vi har nära till Bondebacka där vi kan utforska och leka i skog och mark varje dag. Vi är en mångkulturell förskola med flera olika språkgrupper. Det gör att vi arbetar mycket med att lyssna, prata och berätta.

Om förskolan

Vi arbetar åldersindelat där de yngsta barnen är i gruppen Pärlan och de äldre i gruppen Bubblan. Under större delen av dagen delas barnen på Bubblan i tre mindre grupper med två pedagoger i varje grupp. Pärlan delar upp sig i två grupper under förmiddagen.

Vi har en gemensam matsal, Bistron, där barn från hela förskolan äter tillsammans uppdelat i olika omgångar. Barnen tränar självständighet och att ta ansvar genom att ta mat själva, duka fram och duka bort.

Förskolan ligger i omedelbar närhet av Bondebacka vilket gör att vi använder skogen som en undervisningsmiljö varje vecka.

Varje vecka har pedagogerna planeringstid för varje enskild grupp där vi sätter upp mål och diskuterar vår verksamhet. Dessutom har vi flera gånger per termin en utvecklingsförmiddag för respektive grupp då vi pratar om vad vi gjort, vad vi sett och hur vi går vidare för att på bästa sätt utveckla vårt arbete för barnen.

Kontakt

Adress

Förskolan Ekparken
Kråkrisstigen 1
591 55 Motala

Rektor

Linda Månsson
Telefon: 0141-22 87 99
E-post: linda.mansson@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej