Platengymnasiet

På Platengymnasiet finns fyra olika högskoleförberedande program, gymnasiesärskola och introduktionsprogram. Vi är även ett Riksidrottsgymnasium med högkvalitativa elitutbildningar inom segling och triathlon. Undervisningen kompletteras med externa föreläsare, studieresor, internationella utbyten och andra aktiviteter.

Om Platengymnasiet

På Platengymnasiet studerar drygt 700 elever på våra högskoleförberedande program samt gymnasiesärskola och introduktionsprogram språkintroduktion. Vi är även ett Riksidrottsgymnasium med högkvalitativa elitutbildningar inom segling och triathlon. Våra 120 engagerade medarbetare vill hjälpa dig som elev att lyckas och nå så långt som möjligt i förhållande till målen.

På Platengymnasiet vill vi ge dig bästa tänkbara grund för såväl vidare studier som livet i allmänhet. Vi tycker det är viktigt att undervisningen i skolan också kompletteras med föreläsare utifrån, studieresor, internationella utbyten och andra viktiga aktiviteter för att göra skolarbetet ännu mer givande och intressant. Entreprenörskap och hållbar utveckling är värden vi värnar högt och vi bedriver framgångsrik UF-verksamhet på skolans alla program.

Välkommen att bli en av oss och dela vår vision: ”Platengymnasiet ska ge kunskap och bildning för delaktighet i ett hållbart samhälle.”

Logga in i IST

Använd elevsystemet IST för sjukanmälan eller för att hitta betyg och din individuella studieplan.

Kontakt

Platengymnasiet, receptionen
Telefon:
0141-22 34 00
E-post: platengymnasiet@motala.se

Besöksadress:
Smålandsgatan 2
591 60 Motala

Postadress:
Platengymnasiet
Box 955
591 29 Motala

Helena Hadfy
Ekonomiprogrammet och samhällsvetenskapliga programmet
Telefon: 0141-22 52 25
E-post: helena.hadfy@motala.se

Henrik Sävmo
Rektor för naturvetenskapliga programmet och teknikprogrammet
Telefon: 0141-22 33 26
E-post: henrik.savmo@motala.se

Christina Billemar
Rektor för gymnasiesärskolan och introduktionsprogrammens språkintroduktion
Telefon: 0141-22 34 01
E-post: christina.billemar@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej