Prövning på Vuxenutbildningen

Du har möjlighet att läsa in en kurs på egen hand och göra en så kallad prövning. Detta kan vara ett alternativ för dig som av någon anledning inte vill eller kan följa våra ordinarie kurser.

En prövning innebär att du själv läser in en kurs, tenterar den och får ett betyg. Detta kan vara ett alternativ för dig som av någon anledning inte vill eller kan följa våra ordinarie kurser. Det är också aktuellt för sig som redan har ett betyg i kursen, men vill försöka höja det.

Avgift

Prövningen kostar 500 kr per kurs om du redan har ett godkänt betyg, eller om du inte har läst kursen tidigare. Om du är elev hos oss och har läst kursen tidigare men fått ett F eller IG i betyg så är prövningen gratis.

Så går det till

När du ansöker om en prövning tar skolan beslut om prövningen kan genomföras. Så snart vi har fattat beslut om att prövning ska genomföras och utsett en examinator skickar vi en faktura till dig, om du har ett godkänt betyg sedan tidigare eller inte har läst kursen tidigare.

En prövning hos oss består förutom prov på plats även av en eller flera skriftliga eller muntliga uppgifter. Det är olika hur lång tid en prövning tar, men oftast tar det sex veckor.

Anmälan om prövning

Vi tar inte längre emot anmälningar gällande våren 2023.

Höstens anmälningsperiod startar 1 augusti 2023, vi tar emot max två prövningsanmälningar per person under hösten.

 

 

 

Kontakt

Servicecenter

Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej