Prövning på vuxenutbildningen

Du har möjlighet att läsa in en kurs på egen hand och göra en så kallad prövning. Detta kan vara ett alternativ för dig som av någon anledning inte vill eller kan följa våra ordinarie kurser.

Anmälan om prövning

Gällande höstens prövningar, så tar vi emot anmälningar under perioden 1 augusti – 15 september 2024.

Vad är prövning?

En prövning innebär att du själv läser in en kurs, tenterar den och får ett betyg. Detta kan vara ett alternativ för dig som av någon anledning inte vill eller kan följa våra ordinarie kurser. Det är också aktuellt för sig som redan har ett betyg i kursen, men vill försöka höja det.

Så går det till

Du anmäler intresse för prövning via blanketten som du kan ladda hem ovan. När du skickat in blanketten tar skolan beslut om prövningen kan genomföras. Så snart vi har fattat beslut om att prövning ska genomföras och utsett en examinator skickar vi en faktura till dig, om du har ett godkänt betyg sedan tidigare eller inte har läst kursen tidigare.

En prövning hos oss består förutom prov på plats även av en eller flera skriftliga eller muntliga uppgifter. Det är olika hur lång tid en prövning tar, men oftast tar det sex veckor.

Avgift

Prövningen kostar 500 kronor per kurs om du redan har ett godkänt betyg, eller om du inte har läst kursen tidigare. Om du är elev hos oss och har läst kursen tidigare men fått ett F eller IG i betyg så är prövningen gratis.

Prövningsperiod

Gällande höstens period 2024, så kommer vi att ta emot anmälningar under perioden 1 augusti – 15 september.

Gällande vårens period 2025, så tar vi emot anmälningar under perioden 1 januari – 15 februari, med reservation för ändring.

Kontakt

Servicecenter

Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej