Lekplatser

Motala har cirka 50 lekparker runt omkring i kommunens grönområden. Dessa ligger oftast i anslutning till promenadstråk, villabebyggelse eller naturområden. De är populära utflyktsmål för barnfamiljer, förskolor och turister.

Hitta en lekplats

På Naturkartan kan du se var alla våra lekplatser ligger. Du kan också se bilder från respektive lekplats. Välkommen att hitta din och barnens favorit!

Säkra lekplatser

Våra lekplatser ska vara så säkra som möjligt för barnen att leka på. Fyra gånger om året utför vi egna funktionskontroller av lekplatserna. En gång om året utförs säkerhetsbesiktning av en extern besiktningsman. Dessutom görs en visuell tillsyn av lekplatserna varje vecka.

Lekplatserna underhålls kontinuerligt. Vi städar och reparerar när det finns behov.

Felanmälan

Om du ändå upptäcker något som är fel eller trasigt på våra lekplatser, kontakta gärna servicecenter så vi kan se till att det blir fixat.

Du kan också skicka in en felanmälan eller synpunkt via vårt synpunktshanteringssystem.

Synpunkter och felanmälan.

Temalekplatser

Några av våra lekplatser har vi satsat lite extra på och byggt som temalekplatser. Den största ligger i Stadsparken i centrala Motala. Den är “Barnens sjöstad” med ett genomgående vatten- och Vätterntema. Parken genomgick en totalrenovering 2015 och är ett oerhört populärt utflyktsmål för såväl barnfamiljer som förskole- och fritidsgrupper. Under sommarsäsongen har vi en vattenlek som barnen uppskattar väldigt mycket.

En temalekplats med tema trädgård ligger i korsningen Villagatan-Götgatan i Brinken. Genom en digital dialog med kommuninvånarna fick vi veta hur de som leker i området vill ha sin lekpark. Vi har försökt att uppfylla så många önskemål som möjligt.

Vid Hällsättersleden i Borensberg finns en lekpark med temat “färg och form”.

Kontakt

Servicecenter

Telefon: 0141-22 50 00
E-post: motala.kommun@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej