Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är det perfekta valet för dig som vill ha stor variation under gymnasietiden och många möjligheter efter studenten!

Film om försäljnings- och serviceprogrammet

I filmen berättar en elev om hur det är att gå på försäljnings- och serviceprogrammet, eller handelsprogrammet som det tidigare kallades, på Carlsunds utbildningscentrum.

Om programmet

På försäljnings- och serviceprogrammet, som tidigare hette handels- och administrationsprogrammet, har du goda möjligheter att skräddarsy din utbildning utifrån dina intressen genom egna val av APL-platser och inriktning på projekt. Under dina tre år på programmet har du ca 25 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Din APL ger dig god yrkesvana och ökar dina chanser till anställning inom handelsyrket, både under och efter studietiden.

I undervisningen arbetar vi mycket med riktiga uppdrag, som exempelvis att jobba med marknadsföring, utföra marknadsundersökningar, arrangera event, skapa webbutiker m.m. Med riktiga uppdragsgivare blir undervisningen och uppgifterna mer motiverande och meningsfyllda.

I årskurs två och tre driver du tillsammans med dina klasskompisar eget företag inom konceptet Ung Företagsamhet. Förutom att det ger dig insikt i och kunskaper om hur det går till att starta och driva ett företag ger det dig tillfälle att utveckla viktiga förmågor och egenskaper såsom företagsamhet, kreativitet och ansvarstagande. Förmågor som är värdefulla oavsett om du väljer att börja jobba, starta eget eller läsa vidare efter gymnasiet!

Efter utbildningen

På försäljnings- och serviceprogrammet rustas du för ett arbete inom framtidens handel. Du kan exempelvis arbeta med försäljning, e-handel, digital marknadsföring, hållbarhet eller ledarskap. Du kan också välja att starta eget företag eller plugga vidare. Att vara serviceminded och att vara bra på att kommunicera är dessutom färdigheter som du har nytta av i många olika branscher.

Kontakt studie- och yrkesvägledare

Ann-Kristin Lindgren
Telefon: 0141-22 59 05
E-post:
ann-kristin.lindgren@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej