Lasarettsgatans serviceboende

Serviceboendet Lasarettsgatan riktar sig till personer som på grund av en funktionsnedsättning behöver visst stöd och service. Boendet ligger centralt i Motala.

Boendet består av en- och tvårumslägenheten med kök och badrum. Bostaden hyrs av kommunen och den hyrs sedan ut i andra hand till de boende.

I huset finns ett gemensamhetsutrymme som har kök och allrum med TV och plats för gemensam tillvaro. I samma hus finns en personallägenhet.

Närmiljö

Boendet på Lasarettsgatan ligger nära centrum. I närmiljön finns Motala lasarett, vårdcentral, livsmedelsbutik och bageri/konditori. Boendet ligger i närheten av området Bondebacka där det finns utegym, motionsspår och vacker natur.

Bussförbindelse finns runt knuten och inom behagligt gång- och cykelavstånd finns Varamon med sandstrand, minigolfbanor och restauranger.

Personal

I huset finns en lägenhet som personalen utgår från. Personal finns tillgänglig dygnet runt. Alla boende har en egen kontaktman som har särskilt ansvar för att se till att den boendes behov och önskemål tillgodoses.

Personalen ska ge stöd, service och omvårdnad utifrån dina behov. Det kan innebära hjälp med exempelvis:

  • Stöd med personlig omvårdnad
  • Stöd med vardagliga sysslor som städ, tvätt och inköp
  • Schema och struktur
  • Påminnelser

Du får hjälp och stöd i vardagen både i hemmet och på fritiden.

Kontakt

Adress

Serviceboende Lasarettsgatan
Lasarettsgatan 19 B
591 35 Motala

Telefon

0141-22 34 90

Ansvarig enhetschef nås via Servicecenter 0141-22 50 00.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej