Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett program som passar dig som vill ha ett fritt och ansvarsfullt arbete. Du ska också tycka om att arbeta med händerna och lära dig nya saker. Under årskurs två och tre bedrivs utbildningen i lärlingsform.

Film om bygg- och anläggningsprogrammet

I filmen berättar en elev om hur det är att gå bygg- och anläggningsprogrammet på Carlsunds utbildningscentrum.

Om programmet

Byggprogrammet ger dig grundläggande kunskaper om nybygge, underhåll, reparation, säkerhet och el. Du lär dig även att hantera de vanligaste maskinerna. I årskurs ett får du prova på trä, betong, mureri, måleri, plåt och anläggning. Kunskaper som lägger grunden för ditt val av inriktning i årskurs två.

Under årskurs 2 och 3 varvas teori, i såväl karaktärsämnen som kärnämnen, med arbetsplatsförlagt lärande (APL) hos en byggfirma. De tar väl hand om dig och ger dig utbildning i samarbete med våra bygglärare. Du får dessutom en grundsats med kvalitetsverktyg samt sommar- och vinterkläder.

Efter utbildningen

På Carlsund Utbildningscentrum har vi en nära kontakt med både näringslivet och flera universitet. Carlsund försöker ordna sommarjobb och hjälpa till med att ordna jobb efter avslutad utbildning.

Efter tre år på bygg- och anläggningsprogrammet kan du gå vidare till jobb direkt eller yrkeshögskola, men du har också möjlighet att utöka din utbildning för att få grundläggande behörighet för högskolestudier.

Kontakt studie- och yrkesvägledare

Malin Andersson
E-post: malin.a.andersson@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej