Glad kvinna tar emot samtal

Annika Rehn, växeltelefonist. Fotograf: Petter Blomberg

Dialog och synpunkter

Så kan du påverka

Har du synpunkter eller förslag på vad Motala kommun ska göra? Det finns flera olika sätt för dig att säga vad du tycker och vara med och påverka i kommunen. Ibland genomför vi särskilda satsningar som till exempel medborgardialoger. Lämna gärna in synpunkter och felanmälan eller ställ frågor. Du kan också kontakta politiker.

Synpunkter och felanmälan

Hjälp till att förbättra kommunens verksamhet. Lämna förslag, klagomål, beröm, felanmälan eller ställ frågor här i ett formulär. Har du synpunkter på den här webbplatsen eller webbplatsens tillgänglignhet kan du lämna din synpunkt i samma formulär.

Servicegarantier

Servicegarantier beskriver vad du som medborgare eller kund kan förvänta dig av en tjänst. De beskriver vad tjänsten består av, vilka eventuella förväntningar som finns på dig som kund och medborgare och hur vi hanterar situationer där du inte tycker att vi uppfyller garantin.

Medborgardialog

Medborgardialog innebär en möjlighet för dig som invånare att tidigt i en utvecklingsprocess bidra med synpunkter, tankar och idéer i frågor som är av betydelse för väldigt många. Det kan gälla olika frågor som påverkar livet och framtiden i Motala. Du är viktig. Ta chansen att tycka till i olika frågor.

Insyn och påverkan

Du har rätt att ta del av de flesta handlingar och uppgifter som finns hos kommunen tack vare offentlighetsprincipen. Som medborgare har du möjlighet att överklaga de flesta beslut som har fattats.

För att ta del av information kan du bland annat komma och titta på kommunens handlingar som är offentliga. Du kan också vara med och lyssna på kommunfullmäktiges sammanträden eller delta på allmänhetens frågestund.

Genom att rösta i kommunalvalet väljer du de politiker som styr över till exempel barnomsorg, bygglov och äldreomsorg. Här kan du ta del av valresultat och mandatfördelning. Mellan valen kan du också påverka på andra sätt, bland annat genom att:

Kontakta politiker

Vid kommunfullmäktiges sammanträden anordnas en frågestund för allmänheten. Allmänheten får ställa frågor om ämnen som ligger inom fullmäktiges ansvar. Läs mer om allmänhetens frågestund. Du kan också kontakta någon av våra politiska nämnder. Om du har frågor till en särskild politiker kan du kontakta en politiker och det går också att kontakta politiska sekreterare.

Läs mer

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej