Fornåsa

Fornåsa ligger på Östgötaslätten och har cirka 400 invånare. Här finns bland annat skola, livsmedelsbutik och ett rikt föreningsliv. Från Fornåsa finns det goda pendlingsmöjligheter till både Linköping och Motala.

Inflygningsfilm över Fornåsa

Filmen visar vyer från Fornåsa filmande med drönare. Filmen har inget ljud.

Om Fornåsa

Fornåsa var från början en kyrkby uppvuxen kring den medeltida kyrkan. 1897 blev orten stationssamhälle i samband med att järnvägen Linköping – Fågelsta öppnades. Järnvägen var i bruk till 1963.

Fornåsa-Lönsås hembygdsförening har totalrenoverat och återställt den gamla affären, Fornåsdal drivs nu som hembygdsgård.

Fornåsa Lönsås hembygdsförening

Bo i Fornåsa

I Fornåsa finns förskola, skola F-6, äldreboende, livsmedelsaffär, bensinstation och pizzeria. Under 2017 kopplades bredband med fibernät in i Fornåsa. Det bor drygt 400 personer i tätorten. Fornåsa ligger strax intill länsväg 1050 och närmsta mindre orter är Österstad och Klockrike. Till Motala är det 15 km och till Linköping 30 km.

Aktiviteter och föreningsliv

I och runt Fornåsa samhälle finns ett flertal loppisar. För den som gillar att röra på sig finns fotbollsplaner, en multiarena med konstgräs, utegym, tennisbana och motionsslingan Guldvarvet centralt i samhället. Strax utanför Fornåsa finns ett fint elljusspår. Vintertid spolas isen på rinken så länge vädret tillåter.

I föreningsregistret hittar du föreningar inom idrott, kultur, fritid och omsorg.

Föreningsregistret

Tillsammans arrangerar föreningarna en mängd aktiviteter för barn och ungdomar, vuxna och äldre. Om du vill veta mer, kontakta föreningarna.

Fornåsa fritidsgårdsförening bedriver ungdomsverksamhet i Fornåsa bygdegård.

Fritidsgårdar

Statistik

Läs och ta del av statistik, bland annat för befolkning i kommunen i stort och för de mindre orterna:

Statistik

Lediga tomter

I Fornåsa finns lediga tomter för bostadsbygge:

Lediga tomter.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej