Serveringstillstånd

Att servera eller sälja sprit, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker kräver ett serveringstillstånd. Här kan du läsa om vad som gäller vid olika situationer vid servering av alkohol.

Ansök via e-tjänst

Enklast och smidigast söker du serveringstillstånd via vår e-tjänst. Via e-tjänsten kan du också göra ändringar kopplade till ditt tillstånd, som att anmäla serveringsansvariga.

Tillfälliga serveringstillstånd till sommaren 2022

För den som önskar tillfälligt serveringstillstånd under juni och juli ska en komplett ansökan vara inne senast den 29 april 2022. För den som önskar tillfälligt serveringstillstånd under augusti ska en komplett ansökan vara inne senast den 1 juni 2022. På grund av att det är många som söker serveringstillstånd på våren kan handläggningstiden vara längre när du söker serveringstillstånd till sommaren.

Komplett ansökan innebär att alkohol- och tobaksenheten har fått in allt underlag som behövs för att ett beslut ska kunna tas. Av checklistan som finns publicerad här på Motala kommuns hemsida framgår vad som ska skickas in vid en ansökan om tillfälligt serveringstillstånd.

Innan du ansöker om serveringstillstånd för alkohol

Innan du skickar in din ansökan om serveringstillstånd, så ska du noga läsa igenom informationen på våra webbsidor. Den bygger på de riktlinjer som är antagna av kommunens förtroendevalda. Det är viktigt att du förstår vad som gäller så att din ansökan är korrekt. Tänk på att du måste betala handläggningsavgiften även om du får avslag på din ansökan.

Om du vill skriva ut texten kan du använda utskriftsfunktionen som du hittar längst ner på sidan. Du kan också få lässtöd genom att aktivera funktionen ”Lyssna och översätt”.

Kontakt

Alkohol- och tobaksenheten
Telefon: 0141-22 50 00
E-post: alk@motala.se

Besöksadress:
Järnvägsparken 1, Motala

Postadress:
Alkohol- och tobaksenheten
Motala kommun
591 86 Motala

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej