Serveringstillstånd

Att servera eller sälja sprit, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker kräver ett serveringstillstånd. Här kan du läsa om vad som gäller vid olika situationer vid servering av alkohol.

Lättade restriktioner från och med 1 juli 2021

Från och med 1 juli 2021 tas öppettidernas begränsning tas bort, det vill säga för tillståndspliktig servering gäller åter de serveringstider som står i serveringstillstånden. Sittande förtäring gäller – inget barhäng.

Från och med 1 juli 2021 gäller max 8 personer/sällskap inomhus. Begränsning på storlek av sällskap på uteserveringar tas bort. Sittande förtäring gäller fortsatt och en meters avstånd mellan sällskap ute och inne.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Alkohol- och tobaksenheten.
Telefon: 0141-22 50 00
E-post: alk@motala.se

Läs mer om föreskrifter och allmänna råd på Folkhälsomyndighetens webbplats

Tillsynsvägledning gällande restauranger och krogar med mera — Folkhälsomyndigheten

Ansök via e-tjänst

Enklast och smidigast söker du serveringstillstånd via vår e-tjänst. Via e-tjänsten kan du också göra ändringar kopplade till ditt tillstånd, som att anmäla serveringsansvariga.

Innan du ansöker om serveringstillstånd för alkohol

Innan du skickar in din ansökan om serveringstillstånd, så ska du noga läsa igenom informationen på våra webbsidor. Den bygger på de riktlinjer som är antagna av kommunens förtroendevalda. Det är viktigt att du förstår vad som gäller så att din ansökan är korrekt. Tänk på att du måste betala handläggningsavgiften även om du får avslag på din ansökan.

Om du vill skriva ut texten kan du använda utskriftsfunktionen som du hittar längst ner på sidan. Du kan också få lässtöd genom att aktivera funktionen ”Lyssna och översätt”.

Kontakt

Alkohol- och tobaksenheten
Telefon: 0141-22 50 00
E-post: alk@motala.se

Besöksadress:
Järnvägsparken 1, Motala

Postadress:
Alkohol- och tobaksenheten
Motala kommun
591 86 Motala

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej