Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning som ger en helhetsbild av företagens olika verksamheter och villkor.

Film om ekonomiprogrammet

I filmen berättar en elev om hur det är att gå på ekonomiprogrammet på Platengymnasiet.

Om programmet

Ekonomiprogrammet är en bred högskoleförberedande utbildning som riktar sig till dig som vill ha kunskaper inom företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Har du siktet inställt på ett jobb i näringslivet eller har du haft funderingar på att någon gång starta ett eget företag? Vet du redan nu att du vill läsa ekonomi eller juridik på universitetet så är ekonomiprogrammet rätt för dig.

Lär dig att driva ett företag

Vi tror på ungdomars företagsamhet och jobbar därför med Ung företagsamhets utbildningskoncept (UF) där du tillsammans med dina studiekompisar lär dig att starta och driva ett företag under ett år. Du får vara med om ett företags hela livscykel – allt ifrån att komma på och utveckla en affärsidé och ta fram en affärsplan, till att skaffa startkapital, marknadsföra företaget, sälja produkter eller tjänster och slutligen avveckla det.

Genom att jobba på ett kreativt sätt får du kunskaper om företagande och entreprenörskap som du har stor nytta av i olika sammanhang framöver. Under UF-året deltar du med ditt företag på olika mässor och du kan vara med och tävla med ditt företag i olika kategorier, som till exempel bästa affärsplan, bästa vara och bästa säljare.

Läs mer om Ung företagsamhet

Efter utbildningen

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande och ger dig en bra grund för att studera vidare inom ekonomi och juridik.

Kontakt studie- och yrkesvägledare

Linda Wallgård
Telefon: 0141-22 34 03
E-post: linda.wallgard@motala.se

Sandra Gylldorff
Telefon: 0141-22 54 73
E-post: sandra.gylldorff@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej