Lediga tomter

Här kan du hitta lediga tomter i Motala kommun. För att ta del av de erbjudanden som skickas ut när nya tomter släpps kan du ställa dig i Motala kommuns tomtkö.

I Motala bor du nära vatten. Staden ligger vid Göta Kanal och Motala Ström mellan sjöarna Vättern och Boren och en tredjedel av stadens invånare har sitt hem inom 500 meter från närmaste vattendrag. Rena sjöar, skog och öppna landskap finns inpå knutarna. Motala är med sina ca 43 000 invånare en stad i behaglig storlek.

Lediga tomter i Motala tätort

För närvarande finns det inga lediga kommunala tomter i Motala tätort. Efterfrågan på tomter har varit väldigt stor den senaste tiden och många tomter har sålts.

 

Bråstorp och Offerbyvägen

Nya detaljplaner för ytterligare utbyggnad av Bråstorp och också ett nytt bostadsområde vid Offerbyvägen har påbörjats. De beräknas vara klara under 2018 och byggfärdiga tomter kan då finnas tillgängliga 2019.

Lediga tomter på övriga orter i Motala kommun

Här finns det information om lediga tomter i Hällalund i Borensberg.

Under respektive ort hittar du information om tomter:

Till fakta om de olika orterna i Motala kommun.

Sök information om en särskild tomt

Söker du kartor, detaljplan, lantmäterihandling, geotekniska undersökningar och radonundersökningar, kontakta samhällsyggnadsenheten och plan- och miljökontoret. Du som söker tomt ska informera dig om de förhållanden som gäller för den särskilda tomten.

Bygga nytt, ändra eller riva

När du ska bygga nytt, ändra eller riva behövs ofta någon form av tillstånd eller lov. 

Kontakt

samhallsbyggnad@motala.se