RIG Segling

På RIG Segling kombinerar du dina gymnasiestudier med en elitsatsning inom segling. RIG Segling är riksrekryterande. Det innebär att du kan söka utbildningen oavsett var i landet du bor. Ett krav är att du tillhör junioreliten inom segling och att du är beredd att göra en helhjärtad satsning på din idrott.

Ansökan

Ansökan sker via Svenska seglarförbundet senast den 1 december.

Om riksseglargymnasiet

Platengymnasiet i Motala erbjuder högskoleförberedande gymnasiestudier och två elittränare som följer eleverna under hela utbildningstiden. De flesta väljer möjligheten att läsa på fyra år för att uppnå goda resultat i både segling och i övriga studier.

Seglargymnasierna finns för att duktiga och talangfulla seglare ska kunna kombinera träning och studier. Eleverna seglar på skoltid fyra eftermiddagar per vecka. Dessutom lägger de ner mycket tid på träning och tävling under icke schemalagd skoltid. Under vintern har de fysträning och teori istället för segling.

Eleverna har goda sparring- och utvecklingsmöjligheter eftersom de tränar med andra och har tillgång till duktiga tränare. Tillsammans med dessa sätts personliga mål som kontinuerligt följs upp för att nå så bra resultat som möjligt, både vad gäller segling och skolarbete.

Eleverna seglar både enmans- och tvåmansbåt. Även kölbåtssegling, främst matchracing, är ett inslag på schemat.

Riksseglargymnasiet, som även finns i Lerum, är en bra förberedelse för framtida elitsatsningar. Seglargymnasierna samarbetar och har gemensamma kursmål.

Film

I filmen beskriver lärare, tidigare elever och representant för Svenska seglarförbundet verksamheten vid seglargymnasiet i Motala.

Kontakt

Tränare

Björn Alm
E-post: bjorn.alm@motala.se
Telefon: 0722-08 64 50

Tränare

Fredrik Lassenius
E-post:
fredrik.lassenius@motala.se
Telefon: 0706 – 72 28 64

Postadress

Platengymnasiet
Box 955
591 29 Motala

Besöksadress

Smålandsgatan 2
591 60 Motala

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej