Barncentrum finns till för barn och unga mellan 0-18 år, föräldrar och anhöriga. Även du som jobbar med barn och unga är välkommen att kontakta oss. På Barncentrum kan du bland annat få rådgivande samtal, delta i någon av våra stödgrupper eller delta i utbildning i form av exempelvis föräldrautbildningen Cope.

Vår verksamhet bygger på frivillighet; vi för inga journalanteckningar, vi har inga register och du bestämmer själv när du vill avsluta din kontakt med oss. Vi har tystnadsplikt och anmälningsskyldighet.

Det här erbjuder vi på Barncentrum dig:

  • Rådgivning
  • Samtalsstöd
  • Samarbetssamtal

Läs mer om rådgivning, samtalsstöd och samarbetssamtal.

Föräldrautbildning Cope 3-12 år

Cope 3-12 är en föräldrautbildning för dig som vill ha inspiration, idéer och strategier i din vardag.

Vid varje tillfälle tränar vi på en ny strategi som kan hjälpa dig i din vardag tillsammans med ditt barn. Vi tittar på filmsekvenser om föräldraskap, pratar om det, tränar på det, fikar och har trevligt tillsammans.

Nya grupper startar varje år. Information om hur du anmäler dig publicerar på Motala kommuns hemsida inför starten:

Start: 6 februari 2020. 10 tillfällen. Första tillfället är informationstillfälle, ingen bindande anmälan. För er som behöver barnpassning, kontakta oss för mer information.
Tid: Torsdagar 17.30-19.45.
Plats: Barncentrum, Bispmotalagatan 11A.
Fika: Det bjuder vi på!
Kostnad: Gratis.
Anmälan: 0141-22 53 25 eller barncentrum@motala.se. Sista anmälningsdag 10 januari 2020. Först till kvarn gäller.

Stödgrupper för barn och unga

Vi arrangerar stödgrupper för dig mellan 7 och 18 år som lever nära en vuxen som dricker för mycket, tar droger eller inte mår så bra psykiskt. Kanske har det varit bråkigt och ibland våldsamt hemma. Nya grupper startar varje termin. Det är gratis att gå i stödgrupp.

Stödgrupperna träffas i Barncentrums lokaler centralt i Motala (Bispmotalagatan 11 A).

Gruppen träffas en gång i veckan och har max sex deltagare som alla är i ungefär samma ålder. Varje grupp leds av två utbildade stödgruppsledare och träffarna har olika teman. Det kan exempelvis vara: Alla familjer är värdefulla, alla känslor är okej, min kropp och mina gränser och liknande. Vi jobbar med dessa teman till exempel genom att titta på film, måla eller spela teater.

Nya grupper startar varje vår- och hösttermin. Är du intresserad av att delta i våra stödgrupper kan du fylla i en intresseanmälan för stödgrupp.  Även föräldrar, skolpersonal eller andra yrkesverksamma kan kontakta oss och hjälpa till med intresseanmälan

Du blir sedan uppringd av en utbildad stödgruppsledare för information eller ett studiebesök.

Kontakt

Barncentrum
Bispmotalagatan 11 B, 2 trappor

Barncentrum på karta.

Telefontider:
Måndag, onsdag, fredag 08.00 – 09.30
Tisdag, torsdag 12.30 – 16.15

Telefonnummer: 0141-22 53 25
Växel: 0141-22 50 00

E-post: barncentrum@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej