Tomtkö

Ställ dig i Motala kommuns tomtkö och ta del av erbjudanden om lediga tomter.

Anmälan till tomtkö

I vår e-tjänst kan du anmäla dig till Motala kommuns tomtkö.

Anmäl dig till tomtkön

Du som har fyllt 18 år har rätt att anmäla dig till Motala kommuns tomtkö. Som medsökande kan make, maka eller sambo anmälas. Anmälan till tomtkön förutsätter att anmälaren själv avser att bebo den upplåtna tomten. Anmälan ska göras i vår e-tjänst.

Kommunens tomtkö är gemensam för individuella tomter. Vid anmälan kan du ange i vilket eller vilka områden du vill köpa tomt. Det går att ändra ditt önskemål i efterhand genom e-tjänsten.

Om du flyttar eller byter e-postadress måste du lägga in dina nya uppgifter i e-tjänsten för att vi ska kunna komma i kontakt med dig. Det är viktigt att du har rätt e-postadress registrerad eftersom du annars inte får notifieringar om betalning eller erbjudande om tomt.

När du köpt en tomt genom kommunen tas du bort från tomtkön.

Placering i tomtkön

På Mina sidor ser du vilken köplats du har när du har anmält dig. Logga in på Mina sidor med din e-legitimation och klicka på ”Mina köplatser”.

Mina sidor

Placeringen i tomtkön styrs av datum och tid för anmälan och betalning via e-tjänsten. Platsen är personlig och kan inte överlåtas till exempelvis barn.

Kontakt Mark- och exploateringsenheten

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej