Här hittar du öppettider och annan information om Vadstena återvinningscentral, som sköts av Motala kommun.

Öppettider på Vadstena återvinningscentral

Måndag: 11.00-18.00
Onsdag: 11.00-18.00
Lördag: 9.00-14.00

Återvinningscentralen är öppen helgfria dagar utom påskafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton. Röda dagar är det stängt.

Om återvinningscentralen är öppen dag före en röd dag stänger den 16.00, exempelvis skärtorsdagen, valborgsmässoafton. Detsamma gäller dagen före midsommarafton, julafton och nyårsafton.

Besöksadress:
Tegellöten 107
592 94 Vadstena

Karta

Här kan du se adressen på en karta.

I vår sorteringsguide kan du se vilket avfall som ska slängas på vilket ställe.

Här kan du ladda hem en orienteringskarta (PDF, 554 kB) som visar i vilken ordning de olika containrarna står på återvinningscentralen. Den underlättar för dig när du ska förbereda ditt besök.

Information om restavfall (tidigare kallat brännbart)

Om du har en svart eller annan sopsäck som inte går att se igenom måste du tömma din sopsäck och visa vad du slänger. Det beror på att över hälften av det som slängs i svarta sopsäckar är felsorterat i containern för restavfall/brännbart. Du kan använda genomskinliga sopsäckar så länge du sorterar rätt och kan visa vad du slänger.

Restavfall är exempelvis tapeter, pärmar, mattor, dynor, kuddar, täcken, kassettband och plastmattor utan asbest. Tidigare kallades detta för brännbart, men då hamnade mycket avfall felaktigt i denna container när det egentligen kunde återvinnas. För miljöns skull är det viktigt att du sorterar avfall rätt så långt det är möjligt.

Du som har privathushåll är välkommen att besöka en återvinningscentral, beställa avhämtning för ditt grovavfall eller väga in ditt avfall på avfallsanläggningen. Du kan även följa ditt abonnemang på Mina sidor.

Varje privathushåll har sexton fria besök per år och betalar därefter 250 kronor inklusive moms per besök.

På återvinningscentralen kan även företag lämna avfall.

Företag måste betala 250 kronor exklusive moms per besök, oavsett antal besök, för att lämna avfall på en återvinningscentral. För att komma genom bommarna behöver ditt företag ha ett företagskort. Saknar ditt företag ett företagskort kontaktar du kundcenter.

Återvinningscentralerna är öppna för fordon upp till 3,5 ton och avfallet ska sorteras enligt skyltning och anvisningar från personalen. Vi tar emot max tre kubikmeter avfall per tillfälle. Företag får inte lämna hushållsavfall eller farligt avfall, exempelvis kemikalier och färg.

Läs mer om avfall från företag.

Kontakt

Kundcenter
Telefon: 0141-22 51 51
E-post: kundcenter@motala.se

Besöksadress:
Tegellöten 107
592 94 Vadstena

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej