Här hittar du öppettider och annan information om Vadstena återvinningscentral, som sköts av Motala kommun.

På återvinningscentralen kan privatpersoner och företag lämna avfall.

Företag betalar en kostnad för att lämna avfall på en återvinningscentral. Det gör man genom att lösa ett företagskort. Kontakta kundtjänst för vatten och avfall för frågor om företagskort. Företag får inte lämna hushållsavfall eller farligt avfall, exempelvis kemikalier och färg.

Öppettider

Under öppettiderna är återvinningscentralen bemannad.

Måndag 11:00-18:00
Onsdag 11:00-18:00
Lördag 9:00-14:00

Återvinningscentralen är öppen helgfria dagar utom påskafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton. Röda dagar är det stängt. Om återvinningscentralen är öppen dag före en röd dag stänger den 16:00, exempelvis skärtorsdagen och valborgsmässoafton. Detsamma gäller dagen före midsommarafton, julafton och nyårsafton.

Hitta hit

Adress: Tegellöten 107

Visa på karta

Sorteringsguide och orienteringskarta

I vår sorteringsguide kan du se vilket avfall som ska slängas på vilket ställe.

Här kan du ladda hem en orienteringskarta (PDF, 554 kB) som visar i vilken ordning de olika containrarna står på återvinningscentralen. Den underlättar för dig när du ska förbereda ditt besök.

Information om restavfall (tidigare kallat brännbart)

Nu ska du tömma din sopsäck och visa vad du slänger. Det beror på att över hälften av det som slängs i svarta sopsäckar är felsorterat i containern för restavfall/brännbart. Du kan använda genomskinliga sopsäckar så länge du sorterar rätt och kan visa vad du slänger.

Restavfall är exempelvis tapeter, pärmar, mattor, dynor, kuddar, täcken, kassettband och plastmattor utan asbest. Tidigare kallades detta för brännbart, men då hamnade mycket avfall felaktigt i denna container när det egentligen kunde återvinnas. För miljöns skull är det viktigt att du sorterar avfall rätt så långt det är möjligt.

Kontakt

Kundtjänst Vatten & avfall
Telefonnummer: 0141-22 51 51
E-post: vatten.avfall@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej