Här hittar du öppettider och annan information om Tuddarps återvinningscentral i Motala.

Öppettider på Tuddarps återvinningscentral

Måndag: 7.00-16.00
Tisdag: 7.00-19.00
Onsdag: 7.00-16.00
Torsdag: 7.00-19.00
Fredag: 7.00-16.00
Lördag: 9.00-14.00

Återvinningscentralen är öppen helgfria dagar utom påskafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton. Röda dagar är det stängt.

Om återvinningscentralen är öppen dag före en röd dag stänger den 16.00, exempelvis skärtorsdagen, valborgsmässoafton. Detsamma gäller dagen före julafton och nyårsafton.

Besöksadress:
Återvinningscentralen på Tuddarp
Tuddarp 26
591 92 Motala

Karta

Här kan du se adressen på en karta.

Vägbeskrivning:

Från Motala, kör väg 990 mot Skänninge (tidigare riksväg 32).

I vår sorteringsguide kan du se hur avfallet ska sorteras.

Här kan du ladda hem en orienteringskarta (PDF, 838 kB)  som visar i vilken ordning de olika containrarna står på återvinningscentralen. Den underlättar för dig när du ska förbereda ditt besök.

Information om restavfall (tidigare kallat brännbart)

Om du har en svart eller annan sopsäck som inte går att se igenom måste du tömma din sopsäck och visa vad du slänger. Det beror på att över hälften av det som slängs i svarta sopsäckar är felsorterat i containern för restavfall/brännbart. Du kan använda genomskinliga sopsäckar så länge du sorterar rätt och kan visa vad du slänger.

Restavfall är exempelvis tapeter, pärmar, mattor, dynor, kuddar, täcken, kassettband och plastmattor utan asbest. Tidigare kallades detta för brännbart, men då hamnade mycket avfall felaktigt i denna container när det egentligen kunde återvinnas. För miljöns skull är det viktigt att du sorterar avfall rätt så långt det är möjligt.

Tuddarps återvinningscentral har ett inpasseringssystem med bommar. För att komma in registrerar du ditt körkort som privatperson när du kör in på området. Du behöver inte registrera dig i förväg utan det räcker att du har med dig ditt körkort. Om du inte har med dig något körkort, kontakta personal på plats så hjälper de dig.

Du som har privathushåll är välkommen att besöka en återvinningscentral, beställa avhämtning för ditt grovavfall eller väga in ditt avfall på avfallsanläggningen. Du kan även följa ditt abonnemang på Mina sidor. 

Varje privathushåll har sexton fria besök per år och betalar därefter 250 kronor inklusive moms per besök.

Företag måste betala 250 kronor exklusive moms per besök, oavsett antal besök, för att lämna avfall på en återvinningscentral. För att komma genom bommarna behöver ditt företag ha ett företagskort. Saknar ditt företag ett företagskort kontaktar du Tuddarps avfallsanläggning på telefon 0141-22 51 53 eller e-post tuddarp@motala.se.

Återvinningscentralerna är öppna för fordon upp till 3,5 ton och avfallet ska sorteras enligt skyltning och anvisningar från personalen. Vi tar emot max tre kubikmeter avfall per tillfälle. Företag får inte lämna hushållsavfall eller farligt avfall, exempelvis kemikalier och färg.

Läs mer om avfall från företag.

Du kan lämna dina gamla prylar och kläder till välgörenhet på Tuddarp. Välgörenhetsorganisationerna Erikshjälpen, Hjärta till hjärta och Återvinningen ger bort dina gåvor till bättre behövande och säljer en del i sina butiker i Motala. Tänk på att prylarna måste fungera och kommer säljas i befintligt skick. Kläder och textil måste vara rena men trasigt går också bra.

Vi tar gärna emot studiebesök för att visa verksamheten på Tuddarp. Vi välkomnar bland annat skolklasser från årskurs 3 och uppåt, föreningar och företag. Alla besök måste förhandsbokas. Besöket är kostnadsfritt och sker på dagtid.

Vi har just nu begränsade möjligheter att ta emot studiebesök med anledning av coronapandemin.

Kontakta kundcenter för frågor.

Avfallsanläggning

Tuddarps avfallsanläggning ligger i direkt anslutning till återvinningscentralen. Här kan du lämna större mängder avfall som du väger in. Du kan också köpa exempelvis kompostjord.

Kontakt

Kundcenter
Telefon: 0141-22 51 51
E-post: kundcenter@motala.se

Tuddarps avfallsanläggning
Telefon: 0141-22 51 53
E-post: tuddarp@motala.se

Besöksadress:
Återvinningscentralen på Tuddarp
Tuddarp 26
591 92 Motala

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej