Här hittar du öppettider och annan information om Tuddarps återvinningscentral i Motala.

Öppettider

Måndag 7:00-16:00
Tisdag 7:00-19:00
Onsdag 7:00-16:00
Torsdag 7:00-19:00
Fredag 7:00-16:00
Lördag 9:00-14:00

 

Återvinningscentralen är öppen helgfria dagar utom påskafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton. Röda dagar är det stängt. Om återvinningscentralen är öppen dag före en rad dag stänger den 16:00, exempelvis skärtorsdagen, valborgsmässoafton. Detsamma gäller dagen före midsommarafton, julafton och nyårsafton.

 

Sorteringsguide och orienteringskarta

I vår sorteringsguide kan du se hur avfallet ska sorteras.

Här kan du ladda hem en orienteringskarta (PDF, 838 kB)  som visar i vilken ordning de olika containrarna står på återvinningscentralen. Den underlättar för dig när du ska förbereda ditt besök.

Information om restavfall (tidigare kallat brännbart)

Nu ska du tömma din sopsäck och visa vad du slänger. Det beror på att över hälften av det som slängs i svarta sopsäckar är felsorterat i containern för restavfall/brännbart. Du kan använda genomskinliga sopsäckar så länge du sorterar rätt och kan visa vad du slänger.

Restavfall är exempelvis tapeter, pärmar, mattor, dynor, kuddar, täcken, kassettband och plastmattor utan asbest. Tidigare kallades detta för brännbart, men då hamnade mycket avfall felaktigt i denna container när det egentligen kunde återvinnas. För miljöns skull är det viktigt att du sorterar avfall rätt så långt det är möjligt.

Kontakt

Adress
Återvinningscentralen på Tuddarp
Tuddarp 26
591 92 Motala
Visa på karta
E-post: vatten.avfall@motala.se

Hitta hit
väg 990 mot Skänninge (tidigare riksväg 32)

Telefonnummer
Kundtjänst Vatten & avfall: 0141-22 51 51

Inpasseringssystem

Tuddarps återvinningscentral har ett inpasseringssystem med bommar. För att komma in registrerar du ditt körkort som privatperson när du kör in på området. Du har fritt antal besök, eftersom kostnaden ingår i avgiften för sophämtningen. Du behöver inte registrera dig i förväg utan det räcker att du har med dig ditt körkort. Om du inte har med dig något körkort, kontakta personal på plats så hjälper de dig.

Kommunens bemannade återvinningscentraler i Borensberg och Vadstena kommer att få det nya inpasseringssystemet under 2019.

Lämna avfall som företag

Företag måste betala 250 kronor exklusive moms per besök för att lämna avfall på en återvinningscentral. För att komma genom bommarna behöver ditt företag ha ett återvinningskort. Saknar ditt företag ett återvinningskort kontaktar du Tuddarps avfallsanläggning på telefon 0141-22 51 53 eller e-post tuddarp@motala.se.

Återvinningscentralerna är öppna för fordon upp till 3,5 ton och avfallet ska sorteras enligt skyltning och anvisningar från personalen. Vi tar emot max tre kubikmeter avfall per tillfälle. Företag får inte lämna hushållsavfall eller farligt avfall, exempelvis kemikalier och färg.

Återbruk

Du kan lämna dina gamla prylar och kläder till välgörenhet på Tuddarp. Välgörenhetsorganisationerna Erikshjälpen, Hjärta till hjärta och Återvinningen ger bort dina gåvor till bättre behövande och säljer en del i sina butiker i Motala. Tänk på att prylarna måste fungera och kommer säljas i befintligt skick. Kläder och textil måste vara rena men trasigt går också bra.

Studiebesök på Tuddarp

Vi tar gärna emot studiebesök för att visa verksamheten på Tuddarp. Vi välkomnar bland annat skolklasser från årskurs 3 och uppåt, föreningar och företag. Alla besök måste förhandsbokas. Besöket är kostnadsfritt och sker på dagtid. Kontakta avfallsingenjör Linus Öberg vid förfrågningar.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej