Grafisk bild med texten Motala kulturnatt 28 oktober 2023. Affisch.

Illustration: Carin Lundblad

Motala kulturnatt

Varje höst arrangeras Motala kulturnatt i samarbete med olika kulturaktörer. Här kan du läsa om vad som är på gång.

Motala kulturnatt 2023 är den 28 oktober. Det blir en heldag full med upplevelser och aktiviteter kring musik, teater, konst, dans och mycket mer.

I början av oktober börjar programmet att läggas upp här. Det uppdateras löpande. Håll utkik efter senaste nytt!

Motala centrum

Inne i stan händer det saker lite här och där. Konstutställning i Gamla stan och balkanfest i hamnen. Ta en premiärtitt på stadsparkens fontän eller uppdatera höstgarderoben med ett par nya raggsockor. Gå med barnen på teater och dansföreställning. Välj mellan hårdrock och orgelmusik på kvällen.

Motala Folkets Hus, Sjögatan 1

Musik hela dagen! Bluesband, blåsorkestrar, musikalartister och dans till storband som avslutning sent på kvällen. Sjöbris och Skepparpinans serveringar är öppna hela dagen.

Motala huvudbibliotek, Repslagaregatan 1

Mängder av aktiviteter från förmiddag till kväll för stora och små. Dansa en bok, pyssla och träffa en författare. Få tips om nya böcker eller lär dig mer om somalisk mat? På biblioteket finns något för de flesta!

Verkstadsområdet

Tätt intill Göta kanal trängs gamla industribyggnader och verkstäder med ateljéer och utställningslokaler i det som många kallar Motalas kulturstadsdel.

Strandvägen

En höstpromenad jämte strömmen och Hårstorpssjön är aldrig fel. Passa också på att besöka ett 1600-talsslott, en konstateljé och en gospelmässa längs vägen!

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej