Fyra medarbetare från räddningstjänsten står vid ett räddningsfordon. Foto.

LIA – lärande i arbete

Du som studerar till brandman är välkommen att göra din LIA-praktik hos oss!

Under din utbildning Skydd mot olyckor kommer du att besöka en räddningstjänst vid två olika tillfällen. Första tillfället är precis i början av utbildningen och är under två veckor, då kommer du att få möjlighet att bekanta dig med räddningstjänstens vardag och få en känsla för om det här är något som du vill arbeta med i framtiden.

Det andra tillfället är under termin 3 och varar i 15 veckor där du kommer att följa ett skiftlag på räddningstjänsten i Motala. Då får du en djupare inblick i räddningstjänstens vardagliga arbete, både på larm och på stationen.

Vår målsättning är att du som elev ska få vara delaktig i så mycket som möjligt och få åka med på alla typer av larm. Du kommer även få möjlighet att se hela verksamhetens arbete såsom att följa med brandingenjörer, utbildare och besöka vår räddningscentral etc. Vi brukar även planera in besök hos samverkande aktörer som till exempel SOS alarm och att åka med ambulansen. Allt för att du som elev ska få god förståelse för hela larmkedjan.

Vi sätter alltid våra elever i fokus och värnar om att du ska få en bra upplevelse av vår arbetsplats. Varje elev får en LIA-handledare som är väl insatt i SMO utbildningen för att kunna stötta i såväl skoluppgifter som i det dagliga arbetet på räddningstjänsten!

Välkommen att höra av dig om du har frågor om LIA-praktiken, SMO utbildningen eller bara om hur det är att arbeta som brandman!

Kontakt

Utbildningssamordnare

Sofia Lilja
Telefon: 0141-22 53 94
E-post: sofia.lilja@motala.se

Räddningstjänsten Motala-Vadstena

Besöksadress: Glimmervägen 2
Övningsområde: Smedsbyvägen 2

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • JaNej