Välkommen till Biblioteket på Carlsund. Biblioteket är anpassat för att stödja de studerande på ungdomsgymnasiet, vuxenutbildningen och distansstuderande vid högskola och universitet. Vi har ett stort utbud av fackböcker, skönlitteratur och tidskrifter.

Databaser och länksamlingar

Här hittar du information om de databaser som du har tillgång till. Det finns även nyttiga länkar som kan vara bra att ha för att söka information.

Rapportskrivning

Här hittar du information som hjälper dig när du ska skriva rapport

Sök i vår katalog

Här kan du söka bland alla våra böcker och tidskrifter. Du kan också hitta böcker som du kan fjärrlåna från andra bibliotek.

Här kan du se några av de saker som biblioteket kan hjälpa dig med.

Du kan använda ditt lånekort från Götabiblioteken, men du måste registrera dig som låntagare hos oss. Lånetiden för vanliga böcker är fyra veckor; kurslitteratur och tidskrifter två veckor. Om du vill veta mer så kan du läsa våra fullständiga Låneregler. Om du vill ha hjälp och vägledning i din informationssökning utan att bli störd av andra som väntar, kan du boka en tid. Du hittar mejladressen nedan under kontakt.

Böcker som inte finns på Carlsund Utbildningscentrums eller Platengymnasiets bibliotek kan lånas från andra bibliotek. Kontakta oss på biblioteken så hjälper vi dig.

Hemifrån kan du titta på dina lån, låna om och reservera på Mina sidor. Du kan söka i vår bibliotekskatalog här. På sidan Databaser kan du se vilka databaser du kan använda med hjälp av ditt lånekort eller med inloggningsuppgifter.

För dig som antingen har en läsnedsättning eller behöver språkträningsmaterial har vi samlat förslag på resurser; läs- och skrivstöd.

Margareta Karlsson
Bibliotekarie
Telefon: 0141-22 57 65
E-post: margareta.b.karlsson@motala.se

Roine Karlsson
Biblioteksassistent
Telefon: 0141-22 57 65
E-post: roine.karlsson@motala.se

Besöksadress
Carlsund Utbildningscentrum, Biblioteket
Medevivägen 57, Plan 2
591 33 MOTALA

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej