Resor och inneboende för elever i skolan

Behöver du åka buss för att ta dig till och från skolan? Eller behöver du ha en egen bostad om det inte fungerar att pendla till skolan varje dag? Här kan du läsa mer om vilka bidrag som finns när det gäller busskort och stöd till inackordering.

Skolskjuts

Läs om skolresor, skolskjuts.

Stöd till inackordering

Grundkravet för att få stöd till inackordering är att det inte ska finnas ett motsvarande program eller motsvarande nationell inriktning på den ort eleven bor. Ett annat krav är att eleven skulle få en resa på tre timmar tur och retur effektiv restid mellan skolan och boendet, om eleven bodde kvar hemma. Ansök med hjälp av blankett till stöd om inackordering: Ansökan om stöd till inackordering (PDF, 72 kB)

Utbildning utanför Motala kommun

Du har rätt att söka fritt bland gymnasieskolor, gäller även friskolor, i Östergötlands kommuner och Tranås kommun. Här konkurrerar du med ditt betyg på samma villkor som andra sökande. Om en elev söker ett gymnasieprogram i en kommun utanför området blir han eller hon antagen först när alla behöriga sökande på skolorten och samverkansområdet har blivit antagna.

Kontakt

Om du undrar över något kan du kontakta Motala kommun:

Handläggare
Eva Laurent-Appelqvist
0141-22 55 44
eva.laurent.appelqvist@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej