Draget 2015.

Draget. Fotograf: Karin Linderyd

På Platengymnasiet har vi flera årligen återkommande aktiviteter. En del är interna och syftar till att öka gemenskapen på skolan. Till andra aktiviteter bjuder vi in allmänheten. Välkommen!

Bild från gymnasiemässan 2016
Fotograf: Lise Roos

Gymnasiemässan

Varje höst bjuder vi in till gymnasiemässa där Platengymnasiet, tillsammans med andra gymnasieskolor i regionen, visar upp sin verksamhet. Både lärare och elever finns på plats för att ge information om skolan. Mässan vänder sig i första hand till blivande gymnasieelever.

 

Bild från Öppet hus på Platengymnasiet 2016
Fotograf: Karin Linderyd

Öppet hus

Under höstterminen bjuder Platengymnasiet in till Öppet hus. Då erbjuds elever från årskurs nio att tillsammans med sina familjer besöka Platengymnasiet. På plats finns lärare, elever, rektorer, elevhälsa och studievägledare.

 

 

Bild från Draget 2015
Fotograf: Karin Linderyd

Draget

Draget är en gammal tradition som vi är mycket stolta över! Den har hängt med ända sedan 1970-talet. Tredje årskursens elever från natur- och teknikprogrammen möter samhälls-, ekonomi- och humanistiska programmen i en dragkamp över Göta kanal. Det förväntas att alla i det förlorande laget ska ”bada” i kanalen.

Kampen föregås av diverse upptåg och uppträdanden där målet är att utmana motståndarlaget. Hela evenemanget avslutas med en försoningsmiddag.

Kärleksveckan på Platengymnasiet
Fotograf: Lise Roos

Kärleksveckan

Under en veckas tid varje vår firar Motala kärleksvecka. På Platengymnasiet bjuder elever varandra på underhållning och aktiviteter i kärlekens tecken. Elever som läser musikprofil och särskolans elever sjunger och spelar under lunchraster. Elevkåren och elevskyddsombuden arrangerar olika aktiviteter. En mycket trevlig stämning sprids med hjälp av alla som engagerar sig under veckan!

 

Från utdelningen av Övralidsstipendiet 2016
Från utdelningen av Övralidsstipendiet 2016. Fotograf: Karin Linderyd

Övralidsstipendiet

Sedan 1998 har elever i årskurs tre möjlighet att delta i en uppsatstävling, anordnad av Stiftelsen Övralid i samarbete med Platengymnasiet och Carlsund Utbildningscentrum.

Uppsatstävlingen är kopplad till författaren Verner von Heidenstams (1859-1940) liv och skrivande. Heidenstam bodde under åren 1925-1940 på Övralid, norr om Motala.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej