Idrottsprofil

Är du intresserad av att träna fotboll, innebandy eller bandy på skoltid? Då kan du välja idrottsprofil. Det kan du göra oavsett vilket program du läser på Platengymnasiet. På Carlsund Utbildningscentrum kan idrottsprofil kombineras med de flesta program. Idrottsprofilen läser du inom ramen för det individuella valet (200p).

Innebandy

Elever på innebandygymnasiet
Fotograf: Lise Roos

Innebandygymnasiet ger dig möjligheten att kombinera dina studier med innebandy. Vi lägger stor vikt vid att ge din idrott en ärlig chans att utvecklas i en stimulerande miljö. Under tre år arbetar vi tillsammans utifrån din individuella utvecklingsplan för att nå bästa möjliga idrottsresultat, både på kort och på lång sikt. Du får professionell tränarhjälp av rutinerade och etablerade innebandyinstruktörer där du även kan utveckla dina ledaregenskaper.

Du behöver inte vara elitspelare i nuläget, men du ska ha en stark vilja att utvecklas i innebandy på alla områden. Du har inget krav på dig att spela någon annanstans än i det lag du spelar just nu. Vi ställer heller inga krav på spel i högre divisioner men vi ser gärna att utvecklingen går åt det hållet. Din inställning och attityd är det allra viktigaste. Du ska ha en förståelse för att goda förutsättningar inte räcker för att få kalla sig talang. Det krävs också hårt arbete under en längre period.

Ansökan och behörighet

För att vara behörig att söka till innebandyprofilen behöver du uppfylla följande kriterier:

  • Du ska tillhöra en innebandyförening
  • Du studerar på något av programmen som finns på gymnasieskolorna i kommunen

Innebandy väljer du inom ramen för det individuella valet.

Fotboll

fotbollFotbollsgymnasiet ger dig möjligheten att kombinera dina studier med fotboll. Vi lägger stor vikt vid att ge din idrott en ärlig chans att utvecklas i en stimulerande miljö. Under tre år arbetar vi tillsammans utifrån din individuella utvecklingsplan för att nå bästa möjliga idrottsresultat, både på kort och på lång sikt. Du får professionell tränarhjälp av rutinerade och etablerade fotbollsinstruktörer där du även kan utveckla dina ledaregenskaper.

Du behöver inte vara elitspelare i nuläget, men du ska ha en stark vilja att utvecklas och bli bättre. Du kan spela kvar i ditt lag på hemmaplan och utvecklas där i lugn och ro. Vi ställer inga krav på spel i högre divisioner men ser gärna att utvecklingen går åt det hållet. Din inställning är det viktigaste. Du har en känsla för vad som krävs för att bli bättre och inser att det krävs hårt arbete för att du ska nå dina mål.

Ansökan och behörighet

För att vara behörig att söka till fotbollsprofilen behöver du uppfylla följande kriterier:

  • Du ska tillhöra en fotbollsförening
  • Du studerar på något av programmen som finns på gymnasieskolorna i kommunen

Fotboll väljer du inom ramen för det individuella valet.

Kontakt

För mer information om lokalt idrottsgymnasium, kontakta respektive skola.

Carlsund Utbildningscentrums reception
Telefon: 0141- 22 56 65
Skicka e-post till receptionen

Platengymnasiets reception
Telefon: 0141- 22 34 00
Skicka e-post till receptionen

Ungdomar som umgås

Gymnasium

Samlad information om gymnasiet.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej