Här hittar du information om ansökan till bidrag och stipendier inom kultur.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

E-postadress: kultur@motala.se

Kulturföreningar i Motala kommun har möjlighet att söka föreningsbidrag. Det årliga bidraget söks i oktober och extra kulturbidrag kan sökas året runt.

Motala kulturstipendium utses av bildningsnämnden. Stipendiet syftar till att stimulera kulturlivets mångfald och utveckling i Motala kommun och stötta konstnärer och verksamma inom olika kulturområden.

Stipendiesumman är 25 000 kronor och stipendiet delas ut i anslutning till Kulturskolans vårkonsert i maj.

Stipendiaten ska vara född eller mantalsskriven i Motala, eller ha annan anknytning till kommunen. Den som får stipendiet ska vara verksam inom något av områdena:

• musik
  • bildkonst
  • konsthantverk
  • teater
  • dans
  • litteratur
  • film
  • foto
  • media
  • kulturarv och historia
  • hembygdsvård
  • folkbildning
  • kulturförmedling

Ansökan/förslag

Personlig ansökan eller förslag till stipendiat skickas till kommunen. Ansökan ska komma in senast under februari månad, i annat fall tas den inte med för bedömning. Bifoga gärna handlingar som styrker uppgivna meriter.

Fyll i blanketten: Förslag och ansökan Kulturstipendium (PDF, 130 kB)

Motala utvecklingsstipendium delas ut av bildningsnämnden för att stimulera ungdomar till vidareutveckling inom olika kulturyttringar. Stipendiet är avsett att användas för någon form av fördjupning till exempel genom utbildning.

Stipendiesumman är 5 000 kronor samt en studieresa till vår vänort i Tyskland.

Den som får stipendiet ska vara mellan 13 och 25 år och talangfull inom någon kulturyttring. Personen ska vara folkbokförd i eller ha annan stark anknytning till Motala kommun.

Ansökan/förslag

Personlig ansökan eller förslag till stipendiat skickas till kommunen. Ansökan ska komma in senast den 6 februari, i annat fall tas den inte med för bedömning. Bifoga gärna handlingar som styrker uppgivna meriter.

Fyll i blanketten: Förslag och ansökan Utvecklingsstipendium inom kultur (PDF, 221 kB)

Motala musikstipendium utses av bildningsnämnden för att stimulera unga musikstuderande som nu befinner sig på grundskole- eller gymnasienivå. Den som får stipendiet ska under året inte ha fyllt 21 år och vara folkbokförd i Motala kommun.

Stipendiesumman på 6 000 kronor delas ut till en stipendiat eller delas lika mellan två stipendiater. Du ska vara beredd att medverka vid stipendiekonserten i maj.

Uppspelning är i mars inför en sakkunnig jury utsedd av kulturskolechefen. Du söker stipendiet på ditt huvudinstrument. Om du önskar kan du även visa annat.

Ansökan/förslag

Fyll i blanketten: Förslag och ansökan Musikstipendium (PDF, 82 kB)