Händer spelar på trumpet i närbild.

Fotograf: Mostphotos

Motala har ett rikt och varierat musikutbud där olika musikgrupper och arrangörer samverkar och samordnar sina aktiviteter med starkt stöd från såväl Kulturskolan som kulturenheten inom Motala kommun.

Konsertserien

Varje år erbjuds allmänheten en konsertserie med hög kvalitet som visar på en bredd i musiklivet. Konsertserien  innehåller  3-4 konserter per termin, ofta med kända artister och musiker. Det är Motala teaterförening  som ansvarar för  konsertserien  i ett avtal med Motala kommun.

Musikföreningar

I Motala finns flera musikföreningar som bidrar till musiklivet. Motala storband, Wetterblecket, Brunnsorkestern i Medevi och Motala blåsorkester har alla sin bakgrund i Motala Verkstad och spelar vid många offentliga tillfällen. Motala orkesterförening spelar mer klassisk musik.

Motala Jazz och Bluesklubb vill främja intresset för jazz- och bluesmusik i Motala med omnejd och arrangerar många konserter varje termin.

Körer

Körlivet är livligt i staden. Motala kammarkör och Motala motettkör är två duktiga blandade körer som har en bred repertoar och många framträdanden varje år.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej